ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαύροι κύκλοι: 3 αιτίες που δεν έχουν σχέση με τον ύπνο

Αν έχετε παρατηρήσει πως, παρά το γεγονός ότι κοιμάστε αρκετά και καλά, εξακολουθείτε να έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, τότε είναι πιθανό η εξήγηση να βρίσκεται σε τρεις λόγους που δεν τους φαντάζεστε.

Μαύροι κύκλοι: 3 αιτίες που δεν έχουν σχέση με τον ύπνο

Ο πρώτος λόγος είναι οι εποχικές αλλεργίες. Η διαρκής συμφόρηση μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος προς τα ιγμόρεια σας, κάνοντας τα αγγεία κάτω από τα μάτια σας να πρήζονται. Αυτό, με τη σειρά του προκαλεί αυτή την μωβ-μαύρη απόχρωση και τις διευρυμένες φλέβες που φαίνονται κάτω από το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σας. Αν έχετε επίσης φαγούρα λόγω των αλλεργιών, τρίβοντας τα μάτια σας μπορεί να κάνετε ακόμα πιο ορατό το πρόβλημα, επειδή επιδεινώνετε τον ερεθισμό στην περιοχή.

Ένας δεύτερος λόγος για τους μαύρους κύκλους είναι το έκζεμα, μια χρόνια πάθηση του δέρματος που ξεκινά συνήθως στην παιδική ηλικία και προκαλεί ερυθρότητα, φαγούρα και εξανθήματα. Αυτές οι εξάρσεις προκαλούνται από συγκεκριμένες ερεθιστικές ουσίες, όπως ορισμένα σαπούνια, υφάσματα και ακόμη και τροφές. Η επαναλαμβανόμενη φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε σκούρο χρωματισμό του ευαίσθητου δέρματος των βλεφάρων λόγω της τριβής και της έλλειψης υγρασίας. Τα άτομα με έκζεμα συχνά αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα ξηροδερμίας. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνετε καθημερινά το σημείο με μια απαλή κρέμα ματιών. Αν το έκζεμά σας είναι σε μεγαλύτερη έξαρση από το συνηθισμένο, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για ειδικές κρέμες που μπορεί να σας βοηθήσουν να ηρεμήσει το δέρμα σας και, ενδεχομένως, να "φωτίσουν" τα μάτια σας.

Τέλος, οι μαύροι κύκλοι στα μάτια μπορεί να είναι απλά μία ακόμα ανεπιθύμητη επίπτωση της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα κάτω από τα μάτια σας γίνεται ακόμα πιο λεπτό από ό,τι ούτως ή άλλως είναι. Χάνει κολλαγόνο και είναι πιο εύκολο να φαίνονται οι διευρυμένες φλέβες κάτω από αυτό. Μια καλή κρέμα ματιών που περιέχει ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Και μην ξεχνάτε πάντα να φοράτε γυαλιά ηλίου και βάζετε αντηλιακό προσώπου με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 κάθε μέρα, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει περαιτέρω το λεπτό δέρμα.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο ανέξοδη μάσκα μαλλιών με μπανάνα για τα σγουρά μαλλιά σας

Αλλαγή στο χρώμα των ματιών με λέιζερ

Νύχια που σπάνε; Τι φταίει και τι να κάνετε

Γιατί εμφανίζεται σπυράκι συνεχώς στο ίδιο σημείο;