ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί εμφανίζεται σπυράκι συνεχώς στο ίδιο σημείο;

Μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια πού θα εμφανιστεί το επόμενο σπυράκι; Δεν είστε μόνοι!

Γιατί εμφανίζεται σπυράκι συνεχώς στο ίδιο σημείο;

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές λύσεις για να διακόψετε το φαύλο κύκλο των ενοχλητικών εξανθημάτων... Αρχικά πρέπει να αναγνωρίσετε γιατί εμφανίζεται ξανά και ξανά το σπυράκι ακριβώς στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

- Εσωτερικό σπυράκι

Τα εσωτερικά σπυράκια είναι στην πραγματικότητα κύστεις, αποτέλεσμα λοίμωξης που έχει προχωρήσει βαθιά στο δέρμα. Είναι εξαιρετικά σύνηθες ένα εσωτερικό σπυράκι να εμφανίζεται επίμονα στο ίδιο σημείο, καθώς «παγιδεύονται» έλαια κάτω από την επιδερμίδα. Ο δερματολόγος μπορεί να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία, αναλόγως με την έκταση του προβλήματος.

- Τραύμα και ερεθισμός

Εάν πειράξατε ένα σπυράκι, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί και πάλι φλεγμονή στο ίδιο σημείο. Ο ερεθισμός του δέρματος μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός ακόμη εξανθήματος ακριβώς δίπλα στο προηγούμενο σπυράκι. Μην πειράζετε ποτέ τα σπυράκια και χρησιμοποιήστε ειδική κρέμα με σαλικυλικό οξύ για βαθύ καθαρισμό των πόρων του δέρματος. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε κρέμα με βενζοϊκό υπεροξείδιο για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια που προκαλούν την εμφάνιση του εξανθήματος.

- Κακή υγιεινή

Εάν συνηθίζετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, τα οποία δεν είναι πάντα καθαρά, υπολείμματα και έλαια εισέρχονται στους πόρους του δέρματος και εμφανίζονται στο ίδιο σημείο σπυράκια ξανά και ξανά. Φυσικά δεν πρέπει να ακουμπάτε το πρόσωπο με βρώμικα χέρια και πρέπει να πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας με ένα προϊόν που ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος, ώστε να αποφύγετε την απόφραξη των πόρων.

- Σπυράκια περιόδου

Οι διακυμάνσεις που παρατηρούνται στα επίπεδα των ορμονών κατά τη διάρκεια του κύκλου μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία συγκεκριμένων σμηγματογόνων αδένων. Έτσι, κατά την περίοδό τους ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν σπυράκια στο μέτωπο, τα μάγουλα ή το πηγούνι. Χρησιμοποιήστε λοσιόν με σαλικυλικό οξύ ειδικά τις ημέρες πριν την περίοδο, ώστε να απομακρυνθούν τα περιττά έλαια που φράζουν τους πόρους.

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια στον ποπό: Ακμή, έρπης ή έκζεμα;
Τρεις καλές συνήθειες που σας προκαλούν σπυράκια!
Σπυράκια: Οι τροφές υψηλού και χαμηλού "κινδύνου" (γράφημα)