ΟΜΟΡΦΙΑ

Ευρυαγγείες στα πόδια: Γιατί εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται κυρίως λόγω κληρονομικής προδιάθεσης, σε συνδυασμό με παράγοντες όπως η παχυσαρκία και η λειτουργία των ορμονών.

Ευρυαγγείες στα πόδια: Γιατί εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

Οποιοσδήποτε παράγοντας παρεμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση των ευρυαγγειών.

Οι ευρυαγγείες δύσκολα προλαμβάνονται όταν εκδηλώνονται λόγω προδιάθεσης. Ωστόσο, όταν δεν υπάρχει κληρονομικός παράγοντας, η γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί επαρκές μέτρο πρόληψης, καθώς συμβάλλει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών στα πόδια είναι η σκληροθεραπεία, τεχνική κατά την οποία χορηγείται ειδικό διάλυμα με ένεση εντός της φλέβας ώστε να επανέλθει η φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος.

Η θεραπεία δεν προκαλεί πόνο και διαρκεί μερικά λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ανεπαίσθητες μελανιές, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά από μερικές ημέρες.

Σε ελάχιστα άτομα δεν ενδείκνυται η εφαρμογή της σκληροθεραπείας (π.χ. εγκυμονούσες). Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να μάθετε εάν είστε κατάλληλοι υποψήφιοι και πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για να απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε τροφές για να μείνετε πάντα νέοι
Μαύροι κύκλοι: 3 αιτίες που δεν έχουν σχέση με τον ύπνο
Αλόη: Τα μοναδικά της οφέλη για την επιδερμίδα και όχι μόνο...