ΟΜΟΡΦΙΑ

Δείτε πώς είναι το «τέλειο» αντρικό και γυναικείο πρόσωπο (εικόνες)

Η ομορφιά είναι σαφώς υποκειμενική, όμως όλοι οι άνθρωποι λίγο-πολύ μοιράζονται κάποιες καθολικές προτιμήσεις ώστε να χαρακτηρίσουν ελκυστικό ένα άτομο του αντίθετου φύλου.

Δείτε πώς είναι το «τέλειο» αντρικό και γυναικείο πρόσωπο (εικόνες)

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας ψηλός και γεροδεμένος άντρας θεωρείται γοητευτικός από την πλειονότητα των γυναικών, ενώ μια γυναίκα με μεγάλα μάτια και γεμάτα χείλη θεωρείται εντυπωσιακή από την πλειονότητα των αντρών.

Ο Δρ Chris Solomon, ακαδημαϊκός από το Πανεπιστήμιο του Κεντ και ειδικός στις οπτικές αναλύσεις, θέλησε να διαπιστώσει, στο μέτρο του δυνατού, τι σημαίνει «ιδανική ομορφιά».

Χρησιμοποιώντας τεχνολογικές μεθόδους που εφαρμόζονται συνήθως για το σχεδιασμό του προφίλ καταζητούμενων εγκληματιών, σχεδίασε 100 διαφορετικά πρόσωπα βάσει των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία. Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, ζητήθηκε από άντρες και γυναίκες να αξιολογήσουν χαρακτηριστικά του προσώπου όπως το μέγεθος της μύτης, τα χείλη και τα μαλλιά. Στη συνέχεια, ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τα 100 προφίλ που σχεδίασε ο Solomon.

Το «τέλειο» γυναικείο πρόσωπο είναι ένα αμάλγαμα του προσώπου της Emma Stone και της Natalie Portman. Τα φρύδια είναι παχιά και έντονα, το πρόσωπο έχει σχήμα καρδιάς και τα χείλη είναι σαρκώδη.

woman

Στο «τέλειο» αντρικό πρόσωπο το σαγόνι έχει έντονες γραμμές, τα μαλλιά είναι σκούρα και υπάρχουν ανεπαίσθητα γένια.

man

Διαβάστε επίσης:

Το Πραγματικό Ιδανικό: Ένα μοναδικό πρότζεκτ για την αντίληψη της ομορφιάς (pics & vid)
Αυτό που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες και οι άντρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ