ΟΜΟΡΦΙΑ

Ακμή: 3 μυστικά για να απαλλαγείτε γρήγορα

Ακούμε συχνά διάφορες θεραπείες για την ακμή που τελικά αποδεικνύονται αναποτελεσματικές. Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν να την αντιμετωπίσετε με φυσικά προϊόντα που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας.

Ακμή: 3 μυστικά για να απαλλαγείτε γρήγορα

Ντομάτα: η ντομάτα είναι το πιο αποτελεσματικό φυσικό προϊόν κατά της ακμής και των λιπαρών επιδερμίδων. Επιτρέπει βαθύ καθαρισμό των φραγμένων πόρων και βάζει στοπ στα σπυράκια. Τι πρέπει να κάνετε; Απλά κόψτε σε λεπτές φέτες την ντομάτα και τοποθετείστε αυτές τις ροδέλες στα επίμαχα σημεία για 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με νερό και πλύνετε το πρόσωπο σας με ένα σαπούνι. Για να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα της θεραπείας κάντε εφαρμογή για 8 συνεχόμενες μέρες.

Οδοντόκρεμα: είναι αποτελεσματικός σύμμαχος κατά της ακμής καθώς ξεραίνει τα σπυράκια. Όπως η μαγειρική έτσι και η οδοντόκρεμα μπορεί να εξαφανίσει γρήγορα ένα σπυράκι. Επιλέξτε μια ήπιο οδοντόκρεμα με λευκό χρώμα. Εφαρμόστε πάνω στο σπυράκι, αφήστε μερικά λεπτά να δράσει και έπειτα ξεπλύνετε. Η οδοντόκρεμα έχει την ιδιότητα να μειώνει την φλεγμονή και να ξεραίνει το σπυράκι. Είναι σημαντικό να την εφαρμόζετε μόνο στο επίμαχο σημείο και όχι σε όλο το πρόσωπο για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμό.

Άσπρο ξύδι: χρησιμοποιείται κυρίως ως αντισηπτικό αλλά έχει και την ιδιότητα να ξεραίνει τα σπυράκια. Η οξύτητά του μπορεί να μειώσει την φλεγμονή που προκαλεί την ακμή. Ταμπονάρετε στο σημείο που θέλετε με ένα βαμβάκι για λίγα λεπτά και έπειτα ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Αν φοβάστε την οξύτητα μπορείτε να το διαλύσετε με λίγο νερό.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια

Εσωτερικά σπυράκια: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τα εξαφανίσετε

Σπυράκια στον ποπό: Ακμή, έρπης ή έκζεμα;

Σπυράκια: Οι τροφές υψηλού και χαμηλού "κινδύνου" (γράφημα)

Νέα θεραπεία εξαφανίζει τα σημάδια από τα σπυράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ