ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που αδυνατίζουν

Με την αύξηση της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται με αποτέλεσμα ακόμη και αν έχετε σταθερές διατροφικές συνήθειες, να παρατηρείτε αύξηση του βάρους σας.

Αυτές είναι οι τροφές που αδυνατίζουν

Είναι τα κιλά της ηλικίας που όπως συνηθίζεται να λέγεται «κάθονται» και όσο μεγαλώνετε τόσο πιο δύσκολο είναι να απαλλαγείτε απ' αυτά.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες τροφές που όσο πιο πολύ τις καταναλώνετε, βοηθάτε το σώμα σας στη διατήρηση του βάρους.

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τα τρόφιμα, αλλά και τους μεταξύ τους συνδυασμούς που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε έστω το βάρος σας. Επιπλέον, σας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα τρόφιμα που θα μπορούσαν να σας κάνουν να παχύνετε προκειμένου να τα αποφεύγετε.

Όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, παρατηρώντας ποιες τροφές προτιμούσαν οι αδύνατοι άνθρωποι, τα τρόφιμα που σας κρατάνε λεπτούς, καθώς μεγαλώνετε είναι οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, τα θαλασσινά και το γιαούρτι.

Αντίθετα, βρήκαν ότι όσοι επέλεγαν το κρέας, τα επεξεργασμένα παράγωγα κρέατος και τους υδατάνθρακες (πατάτες, λευκό ψωμί και γλυκά) ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν παραπανίσια κιλά.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι η έρευνα έδειξε ότι το τυρί, τα αυγά και το γάλα -είτε είναι πλήρες είτε ελαφρύ- δεν φαίνεται να έχουν καμία επίδραση στο βάρος. Επιπλέον, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι και οι συνδυασμοί των τροφών επιδρούν στο αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε τελικά βάρος. Έτσι, φάνηκε ότι όσοι συνδύαζαν το κρέας με υδατάνθρακες ήταν πιο πιθανό να παχύνουν από ότι όσοι συνδύαζαν το κρέας τους με λαχανικά.

Οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν καταρχάς τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν, ειδικά μετά τα 45, να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, τουλάχιστον 200 λιγότερες καθημερινά, ώστε να αποφύγουν να πάρουν βάρος. Όμως με αυτήν την έρευνα όπου οι Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 3 μακροχρόνιες έρευνες που παρακολούθησαν 120. 000 Αμερικανοί επαγγελματίες στον χώρο της υγείας για περισσότερα από 16 χρόνια, βρέθηκε ότι έχει πιο μεγάλη σημασία τι τρώμε παρά πόσο τρώμε. Έτσι, το κρέας και οι υδατάνθρακες σχετίστηκαν με την αύξηση του βάρους αντίθετα με τα γαλακτοκομικά, τα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς και το κοτόπουλο που φάνηκε ότι αδυνατίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Λιπαρά: Τα είδη τους και ποια πρέπει να προτιμάτε

Το απλό τρικ για να μην αποθηκεύονται οι υδατάνθρακες ως λίπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ