ΟΜΟΡΦΙΑ

Απλά tips για δροσερή αναπνοή στο λεπτό!

Είστε έτοιμοι για τη βραδινή σας έξοδο ή ένα κρίσιμο επαγγελματικό ραντεβού, έχετε όμως άγχος μήπως σας «προδώσει» η αναπνοή σας;

Απλά tips για δροσερή αναπνοή στο λεπτό!

Ακολουθήστε κάποιο από τα παρακάτω tips και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε γρήγορα και οικονομικά φρέσκια και δροσερή αναπνοή.

Οδοντόβουρτσα και νήμα
Πρόκειται φυσικά για το πρώτο και βασικότερο βήμα για μια αναπνοή χωρίς δυσάρεστες οσμές. Η κακοσμία προέρχεται βασικά από το στρώμα βακτηρίων που κατακάθονται στα δόντια και στη γλώσσα. Απομακρύνετε τα βακτήρια με το βούρτσισμα και μην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα που είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση των τροφών που πιθανώς έχουν ενσφηνωθεί ανάμεσα στα δόντια και δεν φεύγουν με το απλό βούρτσισμα.

Βουρτσίστε και τη γλώσσα
Μην ξεχνάτε εκτός από τα δόντια να βουρτσίζετε και τη γλώσσα, η οποία συγκεντρώνει πολλά βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Προσοχή στα ροφήματα που προκαλούν κακοσμία
Ο καφές, η μπύρα, το κρασί και το ουίσκι, προκαλούν κακοσμία στη στοματική κοιλότητα. Προσπαθήστε λοιπόν να τα αποφεύγετε, αλλά όταν αυτό δεν είναι δυνατό, θυμηθείτε να μασήσετε μετά ένα μπαχαρικό, όπως γαρίφαλο ή κανέλα.

Μαϊντανός
Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη που εξαφανίζει τη δυσάρεστη αναπνοή. Μπορείτε να τον καταναλώσετε μέσα σε φυσικό χυμό , στο φαγητό ή ακόμη και ωμό.

mouth

Μπαχαρικά
Γαρίφαλο, μάραθος, γλυκάνισος είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά μπαχαρικά στη μάχη με την δυσοσμία του στόματος.

Μαγειρική σόδα
Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό. Στη συνέχεια κάντε με αυτό στοματικές πλύσεις. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας.

Μέντα ή τσίχλα
Μασήστε μια μέντα ή μια τσίχλα δυόσμου ή μέντας και αμέσως θα διαπιστώσετε θεαματικά αποτελέσματα.

Λεμόνι με αλάτι
Πάρτε μια φέτα λεμόνι πασπαλίστε τη με λίγο αλάτι και δαγκώστε τη.

Διαβάστε επίσης:

Άφθες στο στόμα: Πότε δείχνουν σοβαρό πρόβλημα υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ