ΟΜΟΡΦΙΑ

Τατουάζ από… ήλιο – Η νέα επικίνδυνη μόδα (εικόνες & βίντεο)

Άλλοι τα θεωρούν αστεία και άλλοι όμορφα, ενώ αρκετοί είναι επίσης αυτοί που τα θεωρούν μορφή τέχνης.

Τατουάζ από… ήλιο – Η νέα επικίνδυνη μόδα (εικόνες & βίντεο)

Οι δερματολόγοι όμως έχουν αντίθετη άποψη, καθώς υπογραμμίζουν ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία μας.

Τα τατουάζ από... ήλιο ή «τέχνη του εγκαύματος» όπως περιγράφεται στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #sunburnart είναι η τελευταία διαδικτυακή τρέλα που ωθεί τους δερματολόγους να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου πριν να είναι πολύ αργά.

sunburn art 1

Πρέπει πάντα να φοράμε αντηλιακό, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και όσοι ασπάζονται την «τέχνη του εγκαύματος» παραβαίνουν αυτόν τον χρυσό κανόνα της υγείας.

sunburn art 2
sunburn art 3

Για να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, όσοι θέλουν να πετύχουν ένα τατουάζ από ήλιο απλώνουν αντηλιακό ή αυτοκόλλητα στο σχέδιο που θέλουν και αφήνουν το απροστάτευτο δέρμα κυριολεκτικά να καεί στον ήλιο.

sunburn art 4

Οι δερματολόγοι έσπευσαν να ταχθούν ενάντια στην παρανοϊκή μόδα, δηλώνοντας πως το ηλιακό έγκαυμα ευθύνεται όχι μόνο για την εμφάνιση φακίδων και ρυτίδων στο δέρμα αλλά επίσης αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και κυρίως μελανώματος, της πιο επικίνδυνης μορφής καρκίνου του δέρματος.

cf3dccc52eb815e1d0491da06bfdc6dd L

Αν η ηλιοθεραπεία είναι μία φορά επικίνδυνη, επισημαίνουν οι ειδικοί, η «τέχνη του εγκαύματος» είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνη, καθώς ενθαρρύνει την πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

Διαβάστε επίσης:

Το αινιγματικό τατουάζ που φιγουράρει στα social media (εικόνες)
Έγκαυμα από τον ήλιο: Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες