ΟΜΟΡΦΙΑ

Λίπος στην κοιλιά: Ποια διατροφικά λάθη κάνεις και δεν μπορείς να το «ξεφορτωθείς»

Το περιττό λίπος στην κοιλιά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία, καθώς παράγει ορμόνες που διοχετεύονται στα αιμοφόρα αγγεία και σε διάφορα όργανα όπου δημιουργούν φλεγμονές, ενώ μπορεί να συμβάλλει στον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.

Λίπος στην κοιλιά: Ποια διατροφικά λάθη κάνεις και δεν μπορείς να το «ξεφορτωθείς»

Ποια είναι τα διατροφικά λάθη που συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους στην κοιλιά;

Δίαιτες με λίγα λιπαρά
Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, όμως για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά πρέπει να καταναλώνετε λίπος και συγκεκριμένα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στο αβοκάντο.

Τυποποιημένα προϊόντα
Τα σνακ που περιέχουν ζάχαρη παράγουν μια ορμόνη που ενθαρρύνει το συκώτι να αποθηκεύσει το λίπος στην κοιλιά. Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα λαχανικά μαζί με το κύριο γεύμα σας για να αντιστρέψετε την κατάσταση.

Δίαιτα φτωχή σε μαγνήσιο
Το μαγνήσιο βοηθά τον οργανισμό να συντονίσει πάνω από 300 λειτουργίες, μεταξύ άλλων σύμφωνα με έρευνες και η μείωση του σακχάρου στο αίμα και των επιπέδων της ινσουλίνης. Επιλέξτε λαχανικά πλούσια σε μαγνήσιο όπως τα φυλλώδη λαχανικά, οι μπανάνες και οι καρποί σόγιας.

Κόκκινο κρέας
Προτιμήστε ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος και μειώστε το κόκκινο κρέας αντικαθιστώντας το με κοτόπουλο ή όσπρια.

Διαβάστε επίσης:
Ποιες ασθένειες «δείχνει» το λίπος στην κοιλιά
Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά!