ΟΜΟΡΦΙΑ

Ακμή ενηλίκων: Το φυσικό συστατικό που την εξαφανίζει

Ένα φυσικό εκχύλισμα αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της ακμής σε ενήλικες γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Complementary Therapies in Medicine.

Ακμή ενηλίκων: Το φυσικό συστατικό που την εξαφανίζει

Το μυστικό βρίσκεται στο πράσινο τσάι, το οποίο παρέχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

Στο πλαίσιο της μελέτης, γυναίκες ηλικίας 25 έως 45 ετών με ήπια έως σοβαρή ακμή χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα λάμβανε τρεις φορές την ημέρα χάπι που περιείχε 500 mg εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (χωρίς καφεΐνη), ενώ η άλλη ομάδα έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo). Σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα ακμής στη μύτη, το πηγούνι και γύρω από το στόμα στην ομάδα του εκχυλίσματος.

bigstock Beautiful Woman with Clean Fre 94790174

Ένα απρόσμενο όφελος για τις γυναίκες που λάμβαναν το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ήταν η μείωση της ολικής χοληστερόλης.

Τα οφέλη για το δέρμα προέρχονται πιθανώς από την αντιφλεγμονώδη δράση των συστατικών του πράσινου τσαγιού, κυρίως από την επιγαλλοκατεχίνη (EGCG).

Η ακμή συχνά πυροδοτείται από τη φλεγμονή, οπότε τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν το εκχύλισμα βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των κρίσεων. Η νέα μελέτη υποδεικνύει ότι το συμπλήρωμα πράσινου τσαγιού αποτελεί ενδεχομένως ένα ακόμη όπλο για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα σπυράκια μετά την εφηβεία.

Να σημειωθεί ότι η ποσότητα των 500 mg που λάμβαναν οι γυναίκες στη μελέτη είναι μεγαλύτερη κατά 4 έως 14 φορές από αυτή που περιέχει ένα φλιτζάνι τσάι.

Διαβάστε επίσης:

Πιτυρίδα: Απαλλαγείτε με το κόλπο με την ασπιρίνη

Δίαιτα: Οι 3 κίνδυνοι που κρύβει για τα μαλλιά

Πούδρα ή υγρό μέικ απ; Τι ταιριάζει σε αυτούς τους πέντε τύπους δέρματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ