ΟΜΟΡΦΙΑ

Σκασμένες φτέρνες: 4 τρόποι αντιμετώπισης στο σπίτι

Οι σκασμένες φτέρνες δεν είναι μόνο αντιαισθητικές, ειδικά το καλοκαίρι με τα ανοιχτά παπούτσια, αλλά αποτελούν και ένδειξη αφυδάτωσης του δέρματος.

Σκασμένες φτέρνες: 4 τρόποι αντιμετώπισης στο σπίτι

Η πολύωρη ορθοστασία, τα λάθος παπούτσια και η παρατεταμένη ξηρότητα του δέρματος των ποδιών, δημιουργούν ρωγμές στο δέρμα.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την πάροδο των χρόνων, λόγω της απώλειας του προστατευτικού λίπους στο κάτω μέρος των ποδιών.

Αν αγνοήσετε το πρόβλημα, οι ρωγμές βαθαίνουν, το δέρμα ανοίγει και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια, μύκητες και ιούς.

Μαλακώστε τους κάλους και τις σκληρύνσεις με το σωστό τρόπο

Μην κάνετε απότομη απολέπιση του δέρματος. Το επιθετικό τρίψιμο της φτέρνας μπορεί να προκαλέσει ακόμη βαθύτερο σκίσιμο. Μετά το ντους, όταν το δέρμα είναι καθαρό και μαλακό, χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα και τρίψτε τις φτέρνες σας προς μία κατεύθυνση. Μην χρησιμοποιείτε τα εργαλεία πάνω κάτω γιατί έτσι θα ανοίξει περισσότερο το δέρμα. Ο στόχος πρέπει να είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Προσπαθήστε να ακολουθείτε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή μέχρι μία φορά την ημέρα.

Χρησιμοποιείτε κρέμα ποδιών για σκασμένες φτέρνες

Επιλέξτε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης, κατάλληλη για σκασμένες φτέρνες και όχι την κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε μετά το μπάνιο σας. Επιλέξτε ένα τύπο με σαλικυλικό οξύ και ουρία, συστατικά που βοηθούν στην απολέπιση και προλαμβάνουν τη δημιουργία κάλων. Προσπαθήστε να την εφαρμόζετε δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

bigstock Female Legs With Overdried Deh 110783324

Φορέστε κάλτσες

Πριν πάτε για ύπνο εφαρμόστε την κρέμα στις φτέρνες, τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη και κατόπιν φορέστε κάλτσες. Μπορεί να μην αισθάνεστε και τόσο ευχάριστα, το αποτέλεσμα όμως θα σας ικανοποιήσει.

Επιλέξτε σωστά παπούτσια

Ακόμη και το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να φοράτε κλειστά παπούτσια αντί για σαγιονάρες που ευνοούν το σκάσιμο του δέρματος στις φτέρνες. Εάν επιλέξετε πάντως ανοιχτά παπούτσια, όπως πέδιλα και σαγιονάρες, φροντίστε να έχουν χοντρό πάτο, ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς, να υποστηρίζουν την καμάρα του ποδιού και να κρατούν το πόδι σας ψηλότερα από το έδαφος, εμποδίζοντας τις βρωμιές και τα μικρόβια να έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Διαβάστε επίσης:

Κυτταρίτιδα: Έτσι θα την καταπολεμήσεις μια για πάντα

Πώς θα προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Αδυνάτισμα: 5 ροφήματα πριν τον ύπνο που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος