ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποτοξίνωση & επιδερμίδα: Τρεις διατροφικοί κανόνες για άμεσα αποτελέσματα

Το περιεχόμενο της διατροφής έχει άμεσο αντίκτυπο στην όψη της επιδερμίδας.

Αποτοξίνωση & επιδερμίδα: Τρεις διατροφικοί κανόνες για άμεσα αποτελέσματα

Αν θέλετε να τη βελτιώσετε, δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε ακραία νηστεία ή ακριβές μεθόδους, αρκεί να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε.

Ακολουθώντας τους παρακάτω τρεις βασικούς κανόνες θα απαλλαγείτε από την ακμή και θα βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να γίνει σφριγηλή και λαμπερή.

Επιλέξτε τις σωστές πρωτεΐνες

Οι ορμόνες των γαλακτοκομικών προϊόντων, των πουλερικών και του κόκκινου κρέατος συμβάλλουν στη δημιουργία ακμής.

Οι άνθρωποι που τρώνε σπανιότερα αυτές τις τροφές ή επιλέγουν κρέας και πουλερικά ταϊσμένα με οργανικές τροφές και βιολογικά γαλακτοκομικά, παρατηρούν βελτίωση της όψης της επιδερμίδας τους.

Κόψτε τη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη προκαλεί στον οργανισμό μια διαδικασία που λέγεται γλυκοζυλίωση, η οποία βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα συστατικά που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και νεανικό.

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με στέβια, το εύπεπτο φυτικό γλυκαντικό που δεν προκαλεί γλυκοζυλίωση.

bigstock Wooden Blocks with the text D 107199380

Επιλέξτε αλκαλικές τροφές

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε δημιουργούν στον οργανισμό ένα όξινο περιβάλλον που επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να παίρνουμε ποιο εύκολα βάρος. Για πιο υγιεινή διατροφή αλλά και απώλεια βάρους εντάξτε στην καθημερινότητά σας περισσότερες αλκαλικές τροφές, όπως ο μαϊντανός, τα αμύγδαλα, το λάχανο, τα αχλάδια, τα λεμόνια και τα μήλα.

Το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.4, δηλαδή ελαφρά αλκαλικό. Για να το διατηρήσετε σε αυτή την τιμή πρέπει να τρώτε πολύ περισσότερες αλκαλικές τροφές σε σχέση με τις όξινες. Η αναλογία πρέπει να είναι περίπου 80% αλκαλικές τροφές και μόνο 20% όξινες.

Διαβάστε επίσης:

Λεμόνι με νερό: Γιατί είναι θαυματουργό για την υγεία

Αυτά είναι τα απόλυτα αποτοξινωτικά νερά

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Ποιες τροφές περιλαμβάνει