ΟΜΟΡΦΙΑ

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο ή η παραμονή για μεγάλο διάστημα σε μία πισίνα με χλώριο είναι αναμενόμενο να προκαλέσουν φθορά στην επιδερμίδα σας.

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι, λιγότερο προφανείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της επιδερμίδας.

Δείτε κάποιους από αυτούς:

Το τηλέφωνο

Το τηλέφωνο είναι ένα αντικείμενο που έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με το πρόσωπο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τηλέφωνο καλύπτεται από περισσότερα βακτήρια από όσα βρίσκονται σε κάποιες επιφάνειες στο μπάνιο. Χρησιμοποιείτε ακουστικά όταν μιλάτε και καθαρίζετε τακτικά την επιφάνειά του με ειδικά μαντηλάκια.

Παράλειψη γευμάτων

Η καλή διατροφή έχει άμεση σχέση με την υγεία της επιδερμίδας. Αν δεν τρέφεστε σωστά, το δέρμα σας μπορεί να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Είναι σημαντικό να παίρνετε από τις τροφές τις απαραίτητες πρωτεΐνες, βιταμίνες και τα καλά λιπαρά.

Η μαξιλαροθήκη σας

Ο ύπνος προσφέρει ξεκούραση και αναζωογόνηση. Συμβάλλει επίσης στην ανανέωση του δέρματος αποβάλλοντας τα νεκρά κύτταρα, τα οποία όμως μένουν στο μαξιλάρι σας. Σε συνδυασμό με τα κατάλοιπα της λιπαρότητας του προσώπου και τις περιβαλλοντικές τοξίνες, μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια ή να επιδεινώσουν την ακμή. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας και αλλάζετε μαξιλαροθήκη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

pillow

Υπερβολική χρήση απορρυπαντικού

Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού στα ρούχα, αυτά δεν ξεπλένονται καλά και υπάρχει ο κίνδυνος να ερεθιστεί το δέρμα σας. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης του πλυντηρίου και του απορρυπαντικού και μην ξεπερνάτε τη συνιστώμενη ποσότητα.

Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά είναι ένα ακόμη αντικείμενο που λόγω της συχνής χρήσης μπορεί να συγκεντρώσουν μικρόβια. Η έκθεσή τους σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και η επαφή τους με τα κατάλοιπα προϊόντων στα μαλλιά, μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια γύρω από τη μύτη. Να τα πλένετε συχνά χρησιμοποιώντας νερό και σαπούνι.

Προϊόντα απολέπισης

Στην προσπάθειά σας να βοηθήσετε το δέρμα σας, μπορεί τελικά να του κάνετε ζημιά. Μην υπερβάλλετε με τη χρήση scrub, καθώς μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικές ρωγμές στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος, δημιουργώντας ακόμα και φλεγμονή. Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να αποτρέψει τη συσσώρευση σμήγματος.

helmet

Το κράνος

Εάν χρησιμοποιείτε κράνος για οδήγηση ή κάποιο άθλημα, μπορεί να βλέψετε το δέρμα σας. Η χρόνια τριβή του με συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μπορεί να προκαλέσει ακμή, καθώς συγκεντρώνει μικρόβια από τη λιπαρότητα του κεφαλιού και τον ιδρώτα. Φροντίζετε λοιπόν να το διατηρείτε καθαρό.

Έλλειψη ύπνου

Η χρόνια έλλειψη ύπνου δεν προκαλεί μόνο θαμπό και κουρασμένο δέρμα αλλά και πρήξιμο και μαύρους κύκλους στα μάτια. Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά, αφού στα πολύτιμα οφέλη του ύπνου συγκαταλέγεται και το υγιές δέρμα.

Ληγμένο αντηλιακό

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης και όσο πιο παλιά είναι, τόσο λιγότερη προστασία προσφέρουν στο δέρμα σας. Αν παρατηρήσετε ότι το αντηλιακό μυρίζει διαφορετικά ή έχει αλλοιωθεί η υφή του, μην το χρησιμοποιήσετε.

Πολύς χρόνος στο ντους

Η καθαριότητα είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία του δέρματος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να του αφαιρέσετε όλη την υγρασία και τα φυσικά έλαια που παράγει. Η πολύωρη παραμονή στο μπάνιο και η χρήση πολύ ζεστού νερού, προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα». Προσπαθήστε το ντους να διαρκεί μέχρι 10 λεπτά και το νερό να μην είναι πολύ ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα προσέξετε την επιδερμίδα σας γύρω από τα μάτια

Πούδρα ή υγρό μέικ απ; Τι ταιριάζει σε αυτούς τους πέντε τύπους δέρματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ