ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Πώς θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Ο ήλιος, το θαλασσινό νερό και το χλώριο στις πισίνες φθείρουν την τρίχα και ξεθωριάζουν το χρώμα των μαλλιών. Μπορείτε όμως να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

1. «Κλειδώστε» την υγρασία στην τρίχα

Ο ήλιος, το νερό και ο ιδρώτας αφυδατώνουν τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο ξηρά και επιρρεπή στην ψαλίδα. Για να αποφύγετε τη φθορά, αρχικά θα πρέπει να περιορίσετε την έκθεση των μαλλιών στον ήλιο, δηλαδή να κάθεστε στη σκιά και να φοράτε καπέλο με μεγάλο γείσο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν για τα μαλλιά που να ενυδατώνει και ταυτόχρονα να έχει δείκτη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

bigstock Carefree bikini woman enjoying 123767183

2. Δημιουργήστε μια «ασπίδα»

Πριν κολυμπήσετε, βρέξτε καλά τα μαλλιά και εφαρμόστε μια κρέμα μαλλιών που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Έτσι, η τρίχα θα απορροφήσει το προϊόν και όχι το νερό της θάλασσας ή της πισίνας.

3. Αντιμετωπίστε το φριζάρισμα

Τα μαλλιά που έχουν τάση να φριζάρουν το καλοκαίρι γίνονται... ανεξέλεγκτα λόγω της υγρασίας. Η λύση στην περίπτωση αυτή βρίσκεται σε ένα προϊόν με βάση τα έλαια, όπως το αργκάν.

4. Κρύψτε τη λιπαρότητα

Η έντονη εφίδρωση του καλοκαιριού δυστυχώς φέρνει και περισσότερη λιπαρότητα στα μαλλιά. Ένα ξηρό σαμπουάν θα απορροφήσει τη λιπαρότητα ώστε τα μαλλιά να μοιάζουν σχεδόν φρεσκολουσμένα.

5. Αποφύγετε το πιστολάκι

Οι υψηλές θερμοκρασίες ήδη ταλαιπωρούν τα μαλλιά, οπότε η θερμότητα από το πιστολάκι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μετά το λούσιμο, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά, χωρίς να τα τρίβετε με δύναμη με την πετσέτα, χτενίστε τα με τα δάχτυλα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Δείτε κι αυτό:

Πόσο φθαρμένα είναι τα μαλλιά σας; Κάντε το τεστ των 10’’

Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στην άκρη; Τρεις λύσεις που θα σας σώσουν!

Τα τρία συχνότερα λάθη που κάνεις με το conditioner

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen