ΟΜΟΡΦΙΑ

Καστορέλαιο: 5 απίθανες χρήσεις για το δέρμα και τα μαλλιά σας

Το καστορέλαιο είναι ένα λάδι που χρησιμοποιείται πολύ σε διάφορες μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής, όπως στην Αγιουρβέδα.

Καστορέλαιο: 5 απίθανες χρήσεις για το δέρμα και τα μαλλιά σας

Πολλοί το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

Λόγω των σημαντικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει όμως, είναι εξαιρετικό και για την εξωτερική σας εμφάνιση.

Το καστορέλαιο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, γι' αυτό μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ουλών και να συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Περιέχει συστατικά που βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής και στη βελτίωση της τριχοφυΐας, καθώς και αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ενώσεις, οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία της ακμής και του μύκητα των νυχιών, ενώ εμποδίζουν την εμφάνιση πιτυρίδας.

Περιέχει τέλος, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της ευαισθησίας του δέρματος και της φλεγμονής.

castor oil

Δείτε 5 χρήσεις του καστορέλαιου για το δέρμα και τα μαλλιά:

Λαμπερό δέρμα

Μη χρησιμοποιήσετε μόνο του το καστορέλαιο, καθώς η υφή του είναι παχιά και κολλώδης. Δημιουργείστε μια απαλή ενυδατική κρέμα, συνδυάζοντας ¼ του φλιτζανιού καστορέλαιο και ¾ του φλιτζανιού λιωμένο έξτρα παρθένο λάδι καρύδας.

Φρύδια και βλεφαρίδες

Βάλτε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας πριν πάτε για ύπνο για να βοηθήσετε την ανάπτυξη των τριχών. Το πρωί ξεπλύνετε.

Κατά της ακμής

Αφού πλύνετε καλά το πρόσωπό σας για να ανοίξουν οι πόροι, κάντε μασάζ με λίγες σταγόνες καστορέλαιο και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε το δέρμα σας το πρωί. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε καστορέλαιο τοπικά με λίγο βαμβάκι.

Για λαμπερά, υγιή μαλλιά

Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο με 1 κουταλιά λάδι jojoba. Θερμαίνετε το μείγμα για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα, αλλά ιδανικά για μία νύχτα. Το πρωί λούστε κανονικά τα μαλλιά σας.

Ενάντια στους μύκητες των νυχιών

Σε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και εφαρμόστε καθημερινά στα νύχια που έχουν προσβληθεί από μύκητες. Ιδανικά το εφαρμόζετε το βράδυ και πλένετε το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Μηλόξυδο ενάντια στην ακμή: Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Αλόη: Επτά χρήσεις υγείας & ομορφιάς