ΟΜΟΡΦΙΑ

Προσοχή: Τα 6 φυσικά υλικά που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πρόσωπό σας

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν πως ό,τι προέρχεται από τα φυτά ή υπάρχει στο ψυγείο, είναι ασφαλές να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας.

Προσοχή: Τα 6 φυσικά υλικά που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πρόσωπό σας

Στο κάτω κάτω, αφού μπορούμε να το φάμε, γιατί να μην μπορούμε να το απλώσουμε και στο πρόσωπο;

Πολλοί είναι ωστόσο αυτοί που έχουν βιώσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, εφαρμόζοντας στο πρόσωπό τους μάσκες από φυσικά υλικά που υποτίθεται ότι καταπραΰνουν τα συμπτώματα της ακμής, απαλλάσσουν από τα μαύρα στίγματα και ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.

Να θυμάστε ότι αν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή, η ξηροδερμία κοκ., μόνο ο δερματολόγος μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά τη σχετική διάγνωση.

lemon and juice

Χυμός λεμονιού

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να απλώσετε χυμό λεμονιού απευθείας στην επιδερμίδα σαν τονωτική λοσιόν, για την καταπολέμηση της ακμής ή την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να αλλάξει το pH της επιδερμίδας σας, να καταστρέψει την ευαίσθητη εξωτερική στοιβάδα της και να προκαλέσει τσούξιμο, ερεθισμό, ακόμη και σημάδια στο δέρμα. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία, που συνεπάγεται ότι μπορεί να πάθετε πιο εύκολα έγκαυμα.

mayonaise

Μαγιονέζα

Μία άλλη τάση των τελευταίων ετών είναι η επάλειψη του προσώπου με μαγιονέζα για καλύτερη ενυδάτωση του ξηρού δέρματος. Παρότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας. Αν λοιπόν έχετε τάση ακμής, δεν είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σας να την καλύπτετε με ένα συνδυασμό αυγών και ελαίων…

oinopneuma ble

Οινόπνευμα

Εάν έχετε λιπαρό ή μεικτό δέρμα, ίσως θεωρείτε ότι να η χρήση οινοπνεύματος μπορεί να αφαιρέσει την λιπαρότητα και να ξηράνει τα σπυράκια. Πρόκειται ωστόσο για μια πολύ βάρβαρη διαδικασία για την επιδερμίδα. Το τρίψιμο με αλκοόλ αφαιρεί τα απαραίτητα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που σχηματίζουν την προστατευτική στοιβάδα και καθιστούν το δέρμα σας ευάλωτο σε επικίνδυνους εξωτερικούς παράγοντες και φλεγμονή.

baking soda

Μαγειρική σόδα

Ένα πολύ γνωστό γιατροσόφι για την αντιμετώπιση της ακμής είναι η ανάμειξη μαγειρικής σόδας με μέλι, που χρησιμοποιείται επίσης και ως scrub. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και αλλάζει το pH της επιδερμίδας, αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε βακτήρια και άλλους επιβλαβείς παράγοντες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό, ακόμη και έγκαυμα στην επιδερμίδα.

auga

Ωμά αυγά

Η μάσκα με ωμά αυγά υπόσχεται το κλείσιμο των μεγάλων πόρων. Είναι όμως πιθανό αυτά να περιέχουν βακτήρια σαλμονέλας, τα οποία προκαλούν δηλητηρίαση. Αποφεύγετε τη μάσκα με ωμά αυγά, καθώς είναι πιθανό να την καταπιείτε κατά λάθος. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μάσκα με εκχύλισμα αυγών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν εγκυμονούν ανάλογο κίνδυνο, καθώς δεν περιέχουν ωμά αυγά.

kanela

Κανέλα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν εφαρμόσει μάσκα με μέλι και κανέλα, υπέφεραν από ερεθισμό και αίσθημα καύσου. Όπως συμβαίνει με τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, η κανέλα μπορεί να μεταβάλει το pH του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε ερεθισμό.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Τροφές πλούσιες σε βιοτίνη για δυνατά μαλλιά και νύχια

Μηλόξυδο για αδυνάτισμα: Πώς πρέπει να λαμβάνεται & για ποιο διάστημα για να έχει αποτέλεσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ