ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηροδερμία: 5 τρόποι να προστατέψεις το δέρμα σου τον χειμώνα

Η ξηροδερμία είναι κοινή κατά τους χειμερινούς μήνες για δύο βασικούς λόγους: τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον ψυχρό αέρα στους εξωτερικούς χώρους από τη μία, και τον ξηρό και θερμό αέρα στους εσωτερικούς χώρους από την άλλη.

Ξηροδερμία: 5 τρόποι να προστατέψεις το δέρμα σου τον χειμώνα

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας τον χειμώνα. Έτσι θα διατηρήσετε την ελαστικότητά της και θα προλάβετε τη δημιουργία γραμμών και ρυτίδων.

Δείτε τι συμβουλεύει η διάσημη Αμερικανίδα δερματολόγος και συγγραφέας Tina Alster για την προστασία του δέρματος από την ξηροδερμία τον χειμώνα.

winter

Ντυθείτε καλά

Όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι μία ψυχρή μέρα, έρχεστε αντιμέτωπες με την αφυδάτωση της επιδερμίδας και τον ερεθισμό που προκαλεί ο αέρας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις επιπτώσεις είναι να καλύψετε το σώμα σας. Μην ξεχνάτε να καλύπτετε το λαιμό σας και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του προσώπου με κασκόλ, φουλάρια κλπ.

exfoliation

Όχι στην απολέπιση, ναι στον ήπιο καθαρισμό

Τον χειμώνα πρέπει να αποφεύγετε την απολέπιση της επιδερμίδας, ειδικά του προσώπου, με scrub και άλλα σκληρά καθαριστικά, καθώς προκαλούν υπερβολική ξηρότητα και ερεθισμό του ήδη ξηρού δέρματος. Η απολέπιση απομακρύνει τα απαραίτητα για την επιδερμίδα έλαια και δημιουργεί μικρά ανοίγματα, από όπου μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν ερεθιστικοί παράγοντες. Εάν θέλετε να κάνετε ήπια απολέπιση, επιλέξτε ένα απαλό κρεμώδες μη αφρώδες καθαριστικό χωρίς στυπτικούς παράγοντες.

rich cream

Βαθιά ενυδάτωση

Προστατέψτε το δέρμα σας με μια ενυδατική πιο πλούσια από αυτή που χρησιμοποιείτε τον υπόλοιπο χρόνο, που θα περιέχει ενυδατικά λιπίδια, ceramides ή υαλουρονικό οξύ. Ιδανικά χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ προϊόν με υαλουρονικό οξύ την ημέρα και μια πιο πλούσια κρέμα τη νύχτα.

fagoura

Αντιμετωπίστε αμέσως τον ερεθισμό

Ο χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα σας, η οποία θα επιδεινωθεί αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Αν είστε έξω στο κρύο και το δέρμα «καεί» από τον παγωμένο αέρα (κοκκίνισμα, ξηρότητα και ερεθισμός από την παρατεταμένη έκθεση στον άνεμο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) απλώστε ένα καταπραϋντικό βάλσαμο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το δέρμα σας θα έχει βελτιωθεί το πρωί.

Αναζητήστε ένα προϊόν που περιέχει μικρή ποσότητα υδροκορτιζόνης, χωρίς parabens και αρώματα. Το σημαντικό είναι να το χρησιμοποιήσετε αμέσως μόλις εκδηλωθεί ο ερεθισμός, προκειμένου να τον θέσετε υπό έλεγχο.

antiliaka

Αντηλιακή προστασία χωρίς χημικά

Η αντηλιακή προστασία δεν είναι απαραίτητη μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλους του μήνες του χρόνου. Το ξηρό δέρμα όμως μπορεί να αντιδράσει στο αντηλιακό που φοράτε το καλοκαίρι. Είναι προτιμότερο να επιλέξτε κάποιο προϊόν με φυσικά αντηλιακά συστατικά, όπως διοξείδιο του τιτανίου και / ή οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία είναι λιγότερο ερεθιστικά για το δέρμα. Το ξηρό δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις τοπικές κρέμες, οπότε είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε αντηλιακά χωρίς χημικά.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Ξηρό δέρμα: Για ποια 4 σοβαρά προβλήματα υγείας προειδοποιεί

Πέντε ερωτήσεις που αποκαλύπτουν ότι πρέπει να πάτε άμεσα σε δερματολόγο