ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξι λόγοι που αξίζει να συμπεριλάβεις το καστορέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Έχει ευεργετικές ιδιότητες που ούτε μπορούσες να φανταστείς! Μάθε ότι χρειάζεται να ξέρεις για το καστορέλαιο και δε θα χάσεις.

Έξι λόγοι που αξίζει να συμπεριλάβεις το καστορέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Τί ακριβώς είναι το καστορέλαιο;

Είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που εξάγεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος ο κοινός. Είναι παχύρρευστο έλαιο, σχεδόν άοσμο και έχει μια υποκίτρινη απόχρωση. Εισχωρεί εύκολα στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και χρησιμοποιείται συνήθως διαλυμένο σε άλλα έλαια βάσης, σε αναλογία 5-10%. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον πολύτιμα φυτικά έλαια, τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική υγεία του ανθρώπου. Η αρχική ονομασία του φυτού ήταν ρητινέλαιο ή κικινέλαιο. Η ονομασία καστορέλαιο επικράτησε από το 18ο αιώνα και τους Βρετανούς, που εμπορευόμενοι εκείνη την εποχή το έλαιο από τη Τζαμάικα, πίστευαν (λανθασμένα) ότι παράγεται από τη λυγαριά (Agnus Castus). Το καλύτερης ποιότητας καστορέλαιο παράγεται με ψυχρή έκθλιψη των καρπών του φυτού.

Πού χρησιμοποιείται;

1. Μαλλιά

-Ιδανικό αν είναι ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα και εύθραυστα. Παράλληλα, φροντίζει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Εφάρμοσε μία με δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το μήκος τους και κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου στις ρίζες.

-Επιβραδύνει την τριχόπτωση και βελτιώνει την κατάσταση αν έχεις τάση για κάτι τέτοιο. Ανέμειξε καστορέλαιο με ελαιόλαδο, τύλιξε το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα και αφήσέ το μία ώρα. Έπειτα, λούσου όπως συνήθως.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ