ΟΜΟΡΦΙΑ

Υπόθεση αδυνάτισμα: Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτά τα 4 αιθέρια έλαια

Πιθανώς γνωρίζετε ήδη ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών καταστάσεων, όπως οι πονοκέφαλοι, η ρινική συμφόρηση και οι στομαχικές ενοχλήσεις.

Υπόθεση αδυνάτισμα: Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτά τα 4 αιθέρια έλαια

Ξέρετε όμως ότι μπορούν να αποδειχθούν ισχυρός σύμμαχος και στην προσπάθεια απώλειας βάρους;

Κάποια αιθέρια έλαια μπορούν να ασκήσουν μεγάλη επίδραση στη διάθεσή σας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν την επιθυμία σας να μασουλάτε διαρκώς. Άλλα μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το κάψιμο του λίπους, δύο παραμέτρους που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο βάρος σας.

Ποια από αυτά λοιπόν έχουν αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους; Δείτε τι έχουν δείξει σχετικές έρευνες, καθώς και πώς θα τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας:

menta

Μέντα

Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε πιο επιρρεπείς στο να ενδώσουμε στο πρόχειρο και ανθυγιεινό φαγητό όταν είμαστε στενοχωρημένοι. Οι λιγούρες και οι διατροφικές μας συνήθειες σχετίζονται με την κούραση, την πνευματική σύγχυση και το άγχος. Μελέτη έδειξε ότι η δροσερή και αναζωογονητική μυρωδιά της μέντας, απομακρύνει τη νοητική κόπωση. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο εύκολο να ενισχύσετε την αποφασιστικότητά σας και να αρνηθείτε τα μπισκότα και τα μπέργκερ. Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαίου μέντας στη συσκευή αρωματοθεραπείας και θα το διαπιστώσετε.

grapefruit

Γκρέιπφρουτ

Το άρωμα του γνωστού εσπεριδοειδούς μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην τόνωση του μεταβολισμού σας. Μελέτη διαπίστωσε ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου γκρέιπφρουτ πυροδότησε την διάσπαση του λιπώδους ιστού σε αρουραίους διεγείροντας τα συμπαθητικά νευρικά τους συστήματα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ιδιότητα αυτή οφείλεται στο λιμονένιο, μια χημική ένωση που υπάρχει σε πολλά εσπεριδοειδή.

lime

Μοσχολέμονο

Μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι το άρωμα μοσχολέμονου καταστέλλει την όρεξη και προάγει την απώλεια βάρους. Όπως συμβαίνει και με το συγγενικό του γκρέιπφρουτ, το μοσχολέμονο περιέχει λιμονένιο, το οποίο φαίνεται να παίζει ρόλο στην καταπολέμηση της πείνας.

Για να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη, δοκιμάστε να προσθέσετε 5 έως 6 σταγόνες σε συσκευή για αιθέρια έλαια λίγο πριν το γεύμα. Εναλλακτικά, ρίξτε 12 σταγόνες του ελαίου σε 30 γραμμάρια ουδέτερου λαδιού (αμύγδαλο ή jojoba) και βάλτε μερικές σταγόνες στο πίσω μέρος του λαιμού ή στην κοιλιά σας. Έτσι θα περάσει μέσα σε λίγα λεπτά στην κυκλοφορία του αίματος.

levanda

Λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι αν υποφέρετε από κρίσεις υπερφαγίας όταν έχετε τα νεύρα σας, μπορεί να συγκρατήσει τις βουλιμικές τάσεις σας. Η μυρωδιά της λεβάντας και μόνο, αρκεί για να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα.

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 πιο εύκολες δίαιτες για να χάσεις τα περιττά κιλά

Αδυνάτισμα: Το φρούτο που αναστρέφει την επίδραση των λιπαρών

Βήχας & ρινική συμφόρηση: 4 αποτελεσματικά αιθέρια έλαια και πώς να τα χρησιμοποιήσετε