ΟΜΟΡΦΙΑ

Πρήξιμο στο πρόσωπο: 4 tips άμεσης αντιμετώπισης

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να σηκωθείτε το πρωί και σχεδόν να μην αναγνωρίζετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη.

Πρήξιμο στο πρόσωπο: 4 tips άμεσης αντιμετώπισης

Το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να συμβεί στον καθένα, ειδικά όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, αν το παρακάνατε με το αλάτι ή αν… πλαντάξατε στο κλάμα.

Ευτυχώς υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε άμεσα αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα.

Jade Rolling

Πρόκειται για αρχαία κινεζική θεραπεία, που χρησιμοποιεί μια ημιπολύτιμη πέτρα (jade stone). Στη θεραπεία με κρυστάλλους, ο νεφρίτης (jade) πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες.

Το ειδικό roller από νεφρίτη κάνει μασάζ στο πρόσωπο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει την λεμφική παροχέτευση και την απομάκρυνση των τοξινών και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Όπως και άλλες μέθοδοι μασάζ προσώπου, βοηθά τα προϊόντα φροντίδας να διεισδύσουν καλύτερα και πιο βαθιά στο δέρμα. Κάντε μασάζ στο πρόσωπο, τη γνάθο και το λαιμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, συντηρείτε το roller στο ψυγείο, καθώς η δροσιά συμβάλλει επίσης στη μείωση του πρηξίματος.

Καφεΐνη

Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που περιέχουν καφεΐνη, η οποία προκαλεί σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μειώνει τη ροή του αίματος και των υγρών στο πρόσωπο και συμβάλλει στην υποχώρηση του πρηξίματος.

jade roller

Παγωμένες κομπρέσες

Ο πάγος βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος. Τυλίξτε παγάκια σε μία πετσέτα ή βυθίστε τη σε παγωμένο νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει άμεσα.

Μασάζ λεμφικής αποστράγγισης

Διεγείρει τη ροή του αίματος, μειώνει το φούσκωμα, και σας προσφέρει λαμπερό και ανθεκτικό δέρμα. Χρησιμοποιείστε ένα βουρτσάκι καθαρισμού προσώπου στο οποίο θα βάλετε μικρή ποσότητα από το καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείτε συνήθως. Ξεκινήστε από την περιοχή κάτω από τη γνάθο σας, πιέζοντας ελαφρά τους πόρους του δέρματος σε κάθε πλευρά του λαιμού και συνεχίστε στο πρόσωπο.

Πώς θα αποφύγετε το πρήξιμο στο πρόσωπο

Το πρήξιμο οφείλεται συχνά σε εποχικές αλλεργίες ή κακό ύπνο. Ένα κόλπο για να το αποφύγετε είναι το κεφάλι να είναι ελαφρώς ανυψωμένο σε σχέση με το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί, συμβουλευτείτε ειδικό, καθώς μπορεί να οφείλεται σε κάτι πιο σοβαρό, όπως πρόβλημα στον θυροειδή.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Πρήξιμο στο πρόσωπο: 6 πιθανές αιτίες και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Αρκεί μια ματιά για να καταλάβει κανείς έναν άρρωστο από το πρόσωπό του

Τέσσερις αλλαγές στο πρόσωπο που δείχνουν πρόβλημα υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ