ΟΜΟΡΦΙΑ

Αραίωση βλεφαρίδων: Πότε αρχίζει και τι μπορείτε να κάνετε

Οι μακριές, πυκνές και δυνατές βλεφαρίδες «ανοίγουν» το βλέμμα και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει νεότερο, φωτεινό και πιο φρέσκο.

Αραίωση βλεφαρίδων: Πότε αρχίζει και τι μπορείτε να κάνετε

Οι περισσότερες γυναίκες διαπιστώνουν ωστόσο, ότι μετά τα 30 οι βλεφαρίδες αρχίζουν να αραιώνουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς μεγαλώνετε, τα μαλλιά γίνονται λεπτότερα και πιο ξηρά, ενώ αυξάνει ο κίνδυνος τριχόπτωσης. Οι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση, όπως οι ορμονικές αλλαγές ή η ανεπάρκεια βιταμινών ευθύνονται και για την αραίωση των βλεφαρίδων.

Άλλοι παράγοντες είναι το τρίψιμο των ματιών, αυτοάνοσα νοσήματα (γυροειδής αλωπεκία, θυρεοειδίτιδα), καθώς και η βλεφαρίτιδα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να αναπτυχθούν οι βλεφαρίδες σας και να μη χρειάζεται να βάζετε καθημερινά 10 στρώσεις μάσκαρα. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, καθώς η περιοχή των βλεφάρων είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας των βλεφαρίδων σας:

Ορός ανάπτυξης βλεφαρίδων

Οι οροί ανάπτυξης ενισχύουν τις εξασθενημένες και ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες, καθώς προσφέρουν ενυδάτωση και θρέψη και αναγεννούν την επιφάνεια αλλά και το εσωτερικό τους. Βελτιώνουν το μήκος, συμβάλλουν στην πάχυνση, σκουραίνουν το χρώμα τους, αυξάνουν τον όγκο και προλαμβάνουν την πτώση τους.

Άλλα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε είναι το καστορέλαιο, το οποίο προλαμβάνει την ανάπτυξη μικροβίων, διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και θρέφει τα θυλάκια προάγοντας την ανάπτυξη των τριχών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε:

Αμινοξέα: Προσφέρουν θρέψη και αποκαθιστούν τις βλάβες στην πρωτεΐνη των τριχών. Οι αλυσίδες αμινοξέων σχηματίζουν ένα πεπτίδιο, το οποίο υπάρχει στους περισσότερους ορούς ανάπτυξης. Τα πεπτίδια δυναμώνουν τις βλεφαρίδες και βελτιώνουν την λάμψη και την ελαστικότητά τους.

Δενδρολίβανο: Ενισχύει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και είναι απόλυτα φυσικό προϊόν.

Ελαιόλαδο: Δυναμώνει τις βλεφαρίδες, τους χαρίζει λάμψη και τις κάνει να φαίνονται πιο γεμάτες.

eyelashes

Αποφεύγετε το ψαλίδι βλεφαρίδων

Αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι βλεφαρίδων, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Καταρχήν οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι καθαρές, καθώς αν έχουν υπολείμματα μάσκαρα, θα κολλήσουν πάνω στο ψαλίδι και υπάρχει ο κίνδυνος να εκριζωθούν και να πέσουν.

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε το ψαλίδι καθαρό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης των ματιών και πρόκλησης φλεγμονής που θα προκαλέσει την απώλεια των βλεφαρίδων. Τέλος, μην το μοιράζεστε ποτέ με φίλες σας, καθώς και πάλι υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης.

Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε, καθώς φράσσει τους πόρους και αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων και αυτό αφορά και τις βλεφαρίδες. Η μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες άκαμπτες και εύθραυστες, γεγονός που δυσκολεύει την ανάπτυξή τους. Είναι λοιπόν απαραίτητο να αφαιρείται πριν τον ύπνο.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Οι 8 λόγοι που πέφτουν οι βλεφαρίδες

Προσοχή στα εξτένσιονς βλεφαρίδων: Ποιους κινδύνους εγκυμονούν για τα μάτια σας

Το σωστό μήκος των βλεφαρίδων προστατεύει τα μάτια