ΟΜΟΡΦΙΑ

Μακριές και δυνατές βλεφαρίδες: Φυσικά tips για να το πετύχεις

Όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν πλέον στη λύση των extensions βλεφαρίδων για πιο έντονο και σαγηνευτικό βλέμμα.

Μακριές και δυνατές βλεφαρίδες: Φυσικά tips για να το πετύχεις

Μετά από κάποιο διάστημα ωστόσο, οι βλεφαρίδες γίνονται ξηρές και εύθραυστες και η μόνο λύση στις επιπτώσεις των extensions, είναι η τοποθέτηση νέων extensions.

Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των φυσικών βλεφαρίδων, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε κάθε τόσο ένα διάλειμμα.

Η συστηματική χρήση extensions προκαλεί βλάβη στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα αυτές να λεπταίνουν, να επιβραδύνεται η ανάπτυξή τους και να μην αναπτύσσονται όλες μαζί.

Αν και ο κύκλος αναγέννησης των βλεφαρίδων καθορίζεται κυρίως από το DNA του κάθε ανθρώπου, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να επιταχυνθεί η διαδικασία και να αποκτήσετε δυνατές και υγιείς βλεφαρίδες:

vlefarides

Δοκιμάστε αυτά τα tips για να αποκτήσετε φυσικά δυνατές βλεφαρίδες:

- Αρχικά τοποθετήστε σακουλάκια μαύρου τσαγιού, λεβάντας ή χαμομηλιού στα πάνω βλέφαρα για περίπου 10 λεπτά (βυθίστε τα σε βραστό νερό, στραγγίστε τα και βάλτε τα προηγουμένως στο ψυγείο για να κρυώσουν). Αυτό θα μειώσει το πρήξιμο και την ξηρότητα.

- Στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ με ελαιόλαδο στα άνω βλέφαρα πριν πάτε για ύπνο και ξεπλύνετε το πρωί. Η φροντίδα των βλεφάρων σας μετά από μια περίοδο εφαρμογής κόλλας (αλλά και το τράβηγμα και το τρίψιμο που προκαλούν συχνά οι ψεύτικες βλεφαρίδες) αποτελεί αναγκαία θεραπεία για την αναγέννηση των βλεφαρίδων.

- Μέρα παρά μέρα κάνετε μασάζ στη βάση των βλεφαρίδων αφού εφαρμόσετε έλαιο αμυγδάλου, καστορέλαιο ή λάδι καρύδας με μια μπατονέτα. Δύο φορές την ημέρα απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα κόλας ή ψεύτικων βλεφαρίδων χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βουρτσάκι. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τον κίνδυνο φραγμού των πόρων και θα τονώσετε την κυκλοφορία της ροής του αίματος στους θύλακες των βλεφαρίδων.
Extra tip: Βάλτε λίγο τζελ αλόης στο βουρτσάκι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί χτενίστε τις βλεφαρίδες. Η αλόη είναι πολύ ενυδατική και θρεπτική για τις βλεφαρίδες σας.

- Για να έχετε πλούσιες βλεφαρίδες, οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών και ιχνοστοιχείων που βοηθούν και στην αναγέννηση των μαλλιών. Τέτοιες ουσίες είναι η βιοτίνη, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνες C και Ε, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

- Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και να αποφεύγετε τη ζάχαρη, το αλκοόλ και την καφεΐνη, ουσίες που εμποδίζουν την παροχή των θρεπτικών ουσιών στους θύλακες των βλεφαρίδων και προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

- Τέλος, προσθέστε στη μάσκαρα μερικές σταγόνες ελαίου λεβάντας, δεντρολίβανου ή ελαίου τεϊόδεντρου για να ενισχύσετε την ενυδατική της δράση και να καταπολεμήσετε τα μικρόβια που προσκολλώνται στις βλεφαρίδες.

Να θυμάστε ότι η αναγέννηση των βλεφαρίδων είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και φροντίδα. Οι βλεφαρίδες είναι πολύ εύθραυστες και χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν.

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή στα εξτένσιονς βλεφαρίδων: Ποιους κινδύνους εγκυμονούν για τα μάτια σας

Τροφές πλούσιες σε βιοτίνη για δυνατά μαλλιά και νύχια