ΟΜΟΡΦΙΑ

Χαλάρωση επιδερμίδας: Πού οφείλεται και πώς θα την επιβραδύνετε

Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται κυρίως στη μείωση της ελαστίνης.

Χαλάρωση επιδερμίδας: Πού οφείλεται και πώς θα την επιβραδύνετε

Είναι αναπόφευκτο να συμβεί από κάποια ηλικία και μετά, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Η ελαστίνη ευθύνεται για την κίνηση των ιστών και των οργάνων του σώματος, καθώς και την επαναφορά τους στην αρχική κατάσταση μετά από οποιαδήποτε παραμόρφωση.

Αυτή επιτρέπει στα όργανα, όπως οι πνεύμονες, να συστέλλονται και να διαστέλλονται, ενώ συμβάλει και σε μια σειρά βιολογικών λειτουργιών όπως η αναπνοή, η ομιλία και η όραση.

Για να επιβραδύνετε την φθορά της ελαστίνης στο δέρμα πρέπει να έχετε κατά νου τα εξής:

Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι επιβλαβής για την επιδερμίδα, ειδικά όταν εκτίθεται σε αυτή για μεγάλα διαστήματα. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο εφαρμόζοντας κατάλληλες κρέμες ή φυσικά προϊόντα που την προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα αποτελεί κύρια αιτία φθοράς του δέρματος. Πέρα από τις άλλες βλαβερές συνέπειες που έχει, καταστρέφει το δέρμα, επιδεινώνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα να χάνει την φρεσκάδα και την νεανικότητα του.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην ελαστικότητα του δέρματος. Το κολλαγόνο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C ωφελούν το δέρμα και την ελαστικότητα του. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση και αυξάνει την ελαστικότητα, αλλά η πρόσληψή της πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Το κολλαγόνο, η ελαστίνη, οι ανθοκυανίνες και οι βιταμίνες C και Α είναι τα βασικά συστατικά που βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος.

Είναι σημαντικό η διατροφή σας να περιλαμβάνει εσπεριδοειδή, προϊόντα σόγιας, πιπεριές, ντομάτες, καρότα, γλυκοπατάτες και ψάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ρυτίδες στο πρόσωπο: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία (pics)

Πέντε μικρά καθημερινά λάθη που γερνούν πρόωρα το δέρμα σας

Εννιά φρούτα και λαχανικά με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι (pics)