ΟΜΟΡΦΙΑ

Μακριές βλεφαρίδες: 11 tips για να το πετύχετε σε μόλις ένα μήνα (video)

Οι πυκνές και μακριές βλεφαρίδες αποτελούν ζητούμενο για κάθε γυναίκα.

Μακριές βλεφαρίδες: 11 tips για να το πετύχετε σε μόλις ένα μήνα (video)

Εκτός από ακριβά καλλυντικά προϊόντα και μάσκαρα, ψεύτικες βλεφαρίδες ή τεχνικές, όπως η επιμήκυνση (extension), μπορείτε να τονώσετε τις δικές σας βλεφαρίδες και να πετύχετε το έντονο βλέμμα που πάντα ονειρευόσασταν σε ένα μήνα.

Δείτε παρακάτω πώς:

- Χτενίζετε τακτικά τις βλεφαρίδες σας. Έτσι αυξάνεται η ροή του αίματος και διεγείρεται η διαδικασία ανάπτυξής τους.

- Τα φυτικά έλαια, όπως το έλαιο καρύδας, το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο, το έλαιο αργκάν και το λάδι γιογιόμπα, περιέχουν λιπαρά οξέα που θρέφουν τις βλεφαρίδες και τις διατηρούν υγιείς.

- Εάν δεν έχετε φυτικά έλαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη, που ενυδατώνει και προλαμβάνει την ξηρότητα και το σπάσιμο των βλεφαρίδων.

- Η κακή διατροφή βλάπτει τις βλεφαρίδες σας. Η έλλειψη βιταμινών οδηγεί σε τριχόπτωση και αδύναμες και εύθραυστες βλεφαρίδες.

- Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού ωφελεί και τις βλεφαρίδες. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που τονώνουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και τις βοηθούν να γίνουν παχύτερες και μακρύτερες.



- Τόσο ο χυμός όσο και η σάρκα της αλόης αποτελούν εξαιρετική τροφή για τις βλεφαρίδες.

- Πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια ρίχνετε μερικές σταγόνες ελαίου καρύδας ή ελαιόλαδου στα δάκτυλά σας. Τρίψτε λίγο τα δάχτυλά σας για να ζεσταθεί το λάδι και στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ στις βλεφαρίδες για 3-5 λεπτά.

- Το ασπράδι του αυγού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιοτίνη. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για δυνατά μαλλιά και βλεφαρίδες.

- Μην αφήνετε ποτέ τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες όταν πηγαίνετε για ύπνο, καθώς μόλις ακουμπήσουν στο μαξιλάρι, θα σπάσουν.

- Κάντε διάλειμμα από το μακιγιάζ ανά διαστήματα. Αφήστε τις βλεφαρίδες σας να ξεκουραστούν από τη μάσκαρα 1-2 φορές την εβδομάδα. Αντικαταστήστε τη μάσκαρα μετά από 3-6 μήνες.

Να θυμάστε ότι καμιά θεραπεία δεν φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Θα χρειαστεί να περιμένετε 2-3 εβδομάδες για να παρατηρήσετε τις πρώτες θετικές αλλαγές. Εάν περιποιείστε καθημερινά τις βλεφαρίδες σας, θα βελτιώσετε τη γενική τους εικόνα, καθώς θα γίνουν πιο ισχυρές και πιο υγιείς.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Αραίωση βλεφαρίδων: Πότε αρχίζει και τι μπορείτε να κάνετε

Προσοχή στα εξτένσιονς βλεφαρίδων: Ποιους κινδύνους εγκυμονούν για τα μάτια σας

Οι 8 λόγοι που πέφτουν οι βλεφαρίδες