ΟΜΟΡΦΙΑ

Ελαιόλαδο: Πόσο καλό είναι τελικά για τα μαλλιά σας;

Ελαιόλαδο: Πόσο καλό είναι τελικά για τα μαλλιά σας;

Είναι γνωστό ότι προκειμένου τα μαλλιά σας να παραμείνουν υγιή, πρέπει να διατηρούν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά τους, τα οποία συχνά φθείρονται με τη χρήση εργαλείων styling και προϊόντων με βλαβερές ουσίες.

Χρειάζονται επίσης προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο ήλιος και η ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς προκαλούνται ζημιές από τις ελεύθερες ρίζες. Για αυτό και το ελαιόλαδο μπορεί να αποτελεί μία καλή επιλογή για να τα φροντίσετε αποτελεσματικά.

Το ελαιόλαδο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενυδάτωσης των μαλλιών, αλλά όχι με τον τρόπο που μπορεί να νομίζετε. Καθώς αποτελεί ένα μονοακόρεστο λίπος, δεν μπορεί να απορροφηθεί από τα μαλλιά σύμφωνα με την έρευνα. Για αυτό πρέπει να συνδυάζεται με μία κρέμα ενυδάτωσης με βάση το νερό, προκειμένου να χαρίσει ενυδάτωση στα μαλλιά σας.

Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης μία μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών από τις βιταμίνες Ε και Κ. Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες δεν συμβαίνουν μόνο στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά. Το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη γήρανση των μαλλιών, σύμφωνα με μία μελέτη.

Εκτός από τη βοήθεια της διατήρησης της ενυδάτωσης, σύμφωνα με έρευνες, το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως λιπαντικό για τη μείωση του σπασίματος της τρίχας. Η φθορές στα μαλλιά μπορεί να συμβούν ακόμα και κατά τη διάρκεια του ντους: Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, για αυτό η εφαρμογή λαδιού πριν το μπάνιο μπορεί να συμβάλλει ελαχιστοποίηση της φθοράς.

Επιλέγετε το εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, το οποίο είναι το λιγότερο επεξεργασμένο και περιέχει περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τα μαλλιά σας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης ελαιόλαδου;

Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της πιτυρίδας με την ενυδάτωση και την αντιμικροβιακή του δράση. Ωστόσο, οι περισσότεροι δερματολόγοι δεν συμφωνούν με το παραπάνω.

Μία ακόμη πιθανή παρενέργεια είναι ότι εάν έχετε ακμή στήθος ή στην πλάτη σας, και τα μαλλιά σας είναι αρκετά μακριά για να αγγίξουν την περιοχή, ίσως να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε επιδείνωση του προβλήματος.

Τέλος, μην χρησιμοποιείτε ποτέ ελαιόλαδο πριν χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling που λειτουργούν με θερμότητα, καθώς καίτε τα μαλλιά σας.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Αιμορροΐδες: 8 τρόποι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα

Απώλεια βάρους στην εμμηνόπαυση: Γιατί είναι δύσκολο & πώς θα το πετύχετε (εικόνες)