ΥΓΕΙΑ

Απώλεια βάρους στην εμμηνόπαυση: Γιατί είναι δύσκολο & πώς θα το πετύχετε (εικόνες)

Οι γυναίκες δυσκολεύονται να χάσουν βάρος στην εμμηνόπαυση λόγω της πτώσης των επιπέδων των οιστρογόνων.

Απώλεια βάρους στην εμμηνόπαυση: Γιατί είναι δύσκολο & πώς θα το πετύχετε (εικόνες)

Μια γυναίκα που δεν έχει περίοδο για 12 μήνες βρίσκεται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι πιο δύσκολο να αδυνατίσει λόγω της σημαντικής αύξησης του σωματικού λίπους.

Αρχικά, μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα των οιστρογόνων με αποτέλεσμα οι γυναίκες να γίνονται πιο επιρρεπείς στην πρόσληψη βάρους, αφού οι γυναικείες ορμόνες είναι υπεύθυνες για τα γυναικεία χαρακτηριστικά, όπως η διατήρηση της υγείας των οστών, η ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου και των επιπέδων χοληστερόλης. Δεν αποτελεί μονόδρομο οι γυναίκες να παχύνουν στην εμμηνόπαυση, μελέτες έχουν δείξει ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη περίοδος ευνοεί τη συνολική αύξηση του βάρους και τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Οι γιατροί συνδέουν την εμμηνόπαυση με σημαντική αύξηση του βάρους που μπορεί να προκαλέσει διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές παθήσεις.

Η γήρανση και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής δυσκολεύουν επίσης τις γυναίκες να χάσουν τα περιττά κιλά. Είναι γεγονός ότι η γήρανση κάνει τους ανθρώπους λιγότερο δραστήριους σωματικά, ενώ ο μεταβολισμός τους επιβραδύνεται. Παράλληλα, μειώνεται η μυϊκή μάζα και αυξάνεται το σωματικό λίπος.

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν τέλος, εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις που διαταράσσουν τον ύπνο τους. Η στέρηση του ύπνου οδηγεί επίσης σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τι μπορείτε να κάνετε για να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος στην εμμηνόπαυση.

Πηγή: Medical Daily