ΟΜΟΡΦΙΑ

Υγρασία το καλοκαίρι: Γιατί κάνει κακό στην επιδερμίδα

Η υγρασία συνδέεται συχνότερα με τα μαλλιά, καθώς προκαλεί φριζάρισμα.

Υγρασία το καλοκαίρι: Γιατί κάνει κακό στην επιδερμίδα

Μπορεί όμως να είναι εξίσου καταστροφική για το δέρμα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα. «Ως αποτέλεσμα της υγρασίας, μπορεί να υπάρξει αύξηση της παραγωγής σμήγματος και των δερματικών προβλημάτων που μπορούν να προκληθούν από αυτή», αναφέρει η δερματολόγος Mona Gohara.

Η αυξημένη εφίδρωση κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών μπορεί στην πραγματικότητα να σας αφυδατώσει συνολικά, προκαλώντας ξηρότητα του δέρματος και υπερπαραγωγή ελαίων. Όπως αναφέρει η αισθητικός Britta Plug «Χάνετε νερό και έτσι αφυδατώνεστε περισσότερο συστηματικά».

Όσο για τα σπυράκια που εμφανίζονται το καλοκαίρι, αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι οι πόροι σας ανοίγουν λόγω της θερμότητας και της υγρασίας. Είναι μία παρόμοια αντίδραση που μπορεί να διαπιστώσετε όταν κάνετε σάουνα ή όταν ένας δερματολόγος κάνει καθαρισμό με ατμό για να αφαιρέσει το σμήγμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πόροι πρέπει να είναι ανοιχτοί, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει την αποτοξίνωση του δέρματος πιο γρήγορα. Αλλά στην καθημερινή ζωή το καλοκαίρι, το αντηλιακό, το μακιγιάζ, ή οι ρύποι που βρίσκονται στην επιδερμίδα σας απορροφούνται πιο εύκολα όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί.

Η Δρ. Gohara τονίζει: «Τα βακτήρια που προκαλούν ακμή εισέρχονται στους σμηγματογόνους αδένες, εγκαθίστανται εκεί και έτσι δημιουργούν φλεγμονή που προκαλεί την εμφάνιση ακμής».

Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα; Εάν ζείτε σε ένα θερμό περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγρασίας πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο που φροντίζετε το δέρμα. Εξετάστε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και επιλέξτε προϊόντα που θα τις καλύπτουν επαρκώς. Χρησιμοποιήστε λιγότερα έλαια και επιλέξτε ενυδατικές κρέμες με ελαφριές συνθέσεις. Τέλος, ζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας, ο οποίος μπορεί να σας καθοδηγήσει για να επιλέξετε με ασφάλεια τα σωστά προϊόντα περιποίησης.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα μειώσετε το μέγεθος των πόρων στην επιδερμίδα σας