ΟΜΟΡΦΙΑ

Επίπεδη κοιλιά: Ποιες τροφές περιλαμβάνει η κατάλληλη δίαιτα (εικόνες)

Η επίπεδη κοιλιά είναι στόχος όλων όσοι ακολουθούν διατροφή για απώλεια βάρους, όχι μόνο για λόγους εμφάνισης, αλλά κυρίως για λόγους υγείας.

Επίπεδη κοιλιά: Ποιες τροφές περιλαμβάνει η κατάλληλη δίαιτα (εικόνες)

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κοιλιακή παχυσαρκία, δηλαδή η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους στην κοιλιά και γύρω από τη μέση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για δεκάδες σοβαρές παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, οι παθήσεις του ήπατος, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό.

Στόχος της δίαιτας για επίπεδη κοιλιά είναι να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να περιορίσει το φούσκωμα αλλά και να «απενεργοποιήσει» τα γονίδια που ευθύνονται για τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά βασίζεται στην Επιστήμη της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική). Ο κλάδος αυτός αφορά στο πώς ορισμένες τροφές ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν τα γονίδια που ελέγχουν το λίπος.

Σχετική μελέτη σε ομάδα εθελοντών, κατέληξε σε θεαματικά αποτελέσματα: Οι συμμετέχοντες έχασαν κατά μέσο όρο 10 πόντους από την κοιλιά σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά δεν βάζει περιορισμούς στις θερμίδες και δεν επιβάλλει στερήσεις, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επίδραση συγκεκριμένων τροφών στα ίδια τα γονίδιά μας.

Δείτε ποιες κατηγορίες τροφών περιλαμβάνει η συγκεκριμένη δίαιτα: