Τι είναι η ρετινόλη

«Η ρετινόλη είναι μια ουσία προερχόμενη από τη Βιταμίνη Α, αποτελεί ένα ρετινοειδές παράγωγο αυτής και έχει καθιερωθεί στο χώρο του skincare ως το απόλυτο όπλο αντιγήρανσης για την καταπολέμηση των ρυτίδων»

dr. Photo

Πρόκειται για μια ουσία, η οποία παράγεται από το σώμα μας και ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση, ενώ στα αποτελέσματά της συγκαταλέγονται η βελτιστοποίηση της ποιότητας της επιδερμίδας, η ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου καθώς και η σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων. Επιπροσθέτως, αποφράσσει τους φραγμένους πόρους του δέρματος, απολεπίζει και ενυδατώνει το δέρμα και αντιμετωπίζει την ακμή. Στα ωφέλιμα στοιχεία μιας κρέμας με ρετινόλη κατατάσσονται η μείωση και πρόληψη της υπερμελάγχρωσης , καθώς επίσης βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Εν ολίγης , είναι μια δραστική ουσία που αντιμετωπίζει καθολικά τα προβλήματα του δέρματος.

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένας ασθενής τη χρήση κρέμας με ρετινόλη είναι η δεκαετία των 30, καθώς τότε τα επίπεδα παραγωγής του κολλαγόνου αρχίζουν να πέφτουν δραματικά. Η εφαρμογή της συνίσταται για όλους τους τύπους δέρματος, ωστόσο ασθενείς με πιο ευαίσθητες επιδερμίδες θα πρέπει να ξεκινήσουν μια πιο σταδιακή χρήση μέχρι να συνηθίσουν το συστατικό.

Για τις πρώτες ημέρες και μέχρι να συνηθίσει το δέρμα την ρετινόλη μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα καθώς και αφυδάτωση. Ιδανικό είναι να ξεκινάει κανείς τη χρήση του ρετινοειδούς παράγωγου με χαμηλή συγκέντρωση (0.3), ενώ συστήνεται για βραδινή εφαρμογή. Για τα πιο ευαίσθητα δέρματα η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με ενυδατική κρέμα, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα, στα πιο λιπαρά δέρματα συστήνεται η χρήση μια σμηγματορυθμιστικής κρέμας.

03 SkinC Protection CE Fusion Retinol v3 INT CLNT.jpg

Στα προϊόντα της εταιρείας Skinceuticals βρίσκουμε κρέμες αντιγήρανσης με ρετινόλη συγκεντρώσεις ρετινόλης σε ποσοστά 0.3, 0.5 καθώς επίσης και 1%, το οποίο αποτελεί και το ανώτερο επιτρεπτό επίπεδο κρέμας με ρετινόλη. Συστήνεται τις πρωινές ώρες σε συνδυασμό με τους βραβευμένους αντιοξειδωτικούς ορούς με βιατμίνη C (CE Ferulic, Phloretin CF και Silymarin CF) και αντηλιακό ενώ για απογευματινή χρήση λειτουργεί συνδυαστικά είτε με serum υαλουρονικού ή με ρεσβερατρόλη. Για την ολοκλήρωση της περιποίησης του δέρματος δε ξεχνάμε την περιοχή των ματιών.

07 SkinC Protection Retinol v3 INT CLNT.jpg

Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι η αμερικανική εταιρεία Skinceuticals σας δίνει το εισιτήριο ενάντια στις ρυτίδες, για την ολική ανανέωση και περιποίηση του δέρματος σας.

Έλενα Ραδοπούλου

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος (Κλινική δερματολογία), Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310272255, Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, Θεσσαλονίκης, 546 22 Θεσσαλονίκη