Η τεχνική που άλλαξε τον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες με τριχόπτωση έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πυκνά μαλλιά και να βρουν ξανά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση χάρη στη μεταμόσχευση μαλλιών. Η κορυφαία ιατρική πράξη για την τριχόπτωση, αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για όσους θέλουν να αποκαταστήσουν τα μαλλιά τους, μόνιμα και χωρίς φαρμακευτικές αγωγές.

Η ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών

Στην πραγματικότητα, η ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία της δεκαετίας του ’30 όταν ένας ιατρός με το όνομα Okuda, πραγματοποίησε την πρώτη χειρουργική επέμβαση με στόχο την αποκατάσταση στα μαλλιά και τα φρύδια. Ωστόσο, οι προσπάθειες του διακόπηκαν άδοξα, λόγω του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός επιστήμονας Dr. Norman Orentreich ολοκλήρωσε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών και καθιέρωσε τις έννοιες της “λήπτριας” και “δότριας” περιοχής. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, αναπτύχθηκαν πολλές τεχνικές όπως Flap Surgery, Sculp Reduction, Tissue Expanders και Punch Grafting που όμως, ήταν πολύπλοκες και χρονοβόρες, χωρίς φυσικό αποτέλεσμα.

dhi2


Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών πρέπει να εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρο ιατρικό προσωπικό

Οι τεχνικές FUE και FUT

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εμφανίστηκε η FUT (Follicular Unit Transplantation), μια επώδυνη χειρουργική επέμβαση που περιλάμβανε αφαίρεση δέρματος από τη δότρια περιοχή και άφηνε μια μεγάλη ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα αποτελέσματα της FUT ήταν καλύτερα από αυτά των πρώτων τεχνικών αλλά υστερούσαν σε φυσικότητα με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά με την πρώτη ματιά.

Το 2001, παρουσιάστηκε η τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) που ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη από την FUT, αφού δεν περιλάμβανε αφαίρεση δέρματος. Ωστόσο, η εμφύτευση των τριχοθυλακίων ακολουθούσε ακριβώς την ίδια διαδικασία, δηλαδή, με υποδοχές πριν την τοποθέτηση. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, το τελικό αποτέλεσμα ήταν φτωχό ενώ κάποιες συνεδρίες εκτελούνταν από μη έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

dhi3


Εμφύτευση μαλλιών με την τεχνική Direct Hair Implantation

Τεχνική Direct Hair Implantation

Το 2010, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η τεχνική που άλλαξε όλα τα δεδομένα στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών.

Πρόκειται για την μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation που σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες, προσφέρει 100% φυσικά αποτελέσματα χωρίς να περιλαμβάνει ράμματα, νυστέρια και ουλές. Απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη η Direct Hair Implantation εκτελείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και επιπλέον, δίνει στο ασθενή την επιλογή να μην κουρέψει τα μαλλιά του για τη διαδικασία.

Η εμφάνιση της τεχνικής DHI εγκαινίασε μια νέα εποχή στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών. Μοντέρνα και αποτελεσματική, η προηγμένη τεχνική DHI διαφέρει από τις υπόλοιπες αφού εδώ, η μεταφορά και εμφύτευση γίνεται “τρίχα προς τρίχα”, κατευθείαν από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή. Με τη χρήση του ειδικά πατενταρισμένου εργαλείου DHI Ιmplanter, κάθε τριχοθυλάκιο τοποθετείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάθος και κλίση, ώστε να επιτευχθεί 100% φυσικό αποτέλεσμα και μέγιστη φύτρωση. Η διαδικασία είναι τόσο απλή που ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία και τις καθημερινές του δραστηριότητες την επόμενη κιόλας μέρα.

Η φύτρωση των εμφυτευμένων μαλλιών ξεκινάει δυο μήνες μετά τη συνεδρία και ολοκληρώνεται ένα χρόνο αργότερα. Τα νέα μαλλιά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα και έτσι, κανείς δε μπορεί να αντιληφθεί πως έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Direct Hair Implantation προσφέρεται αποκλειστικά από τα κέντρα του DHI Global Medical Group ενώ όλες οι συνεδρίες εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί στην London Hair Restoration Training Academy.

dhi4


Αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική Direct Hair Implantation

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση αλλά και την ψυχολογία του ασθενή. Για αυτό το λόγο, πριν παρθεί η τελική απόφαση σχετικά με την τεχνική και τον γιατρό που θα πραγματοποιήσει την συνεδρία, πρέπει να υπάρξει σοβαρή και εις βάθος έρευνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική Direct Hair Implantation και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, απευθυνθείτε μόνο στους ειδικούς του DHI Global Medical Group.

DHI Αθήνας
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30, Νέος Κόσμος

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 9211630
Email: info@dhiglobal.com
Web: www.dhi.gr