ΟΜΟΡΦΙΑ

Αδύναμα νύχια: Οι αιτίες και ο τρόπος να τα δυναμώσετε

Η κακή διατροφή, η ελλιπής περιποίηση της επιδερμίδας και η συχνή χρήση βερνικιών θα μπορούσαν να είναι οι αιτίες των αδύναμων νυχιών.

Αδύναμα νύχια: Οι αιτίες και ο τρόπος να τα δυναμώσετε

Τα χέρια και τα νύχια αποκαλύπτουν πολλά για την υγεία. Όπως το δέρμα έτσι και τα νύχια μπορούν να αφυδατωθούν και να γίνουν εύθραυστα. Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπετε στην επιφάνεια των νυχιών αναπτύσσεται από τη μήτρα.

nails.jpg

Οι αιτίες των εύθραυστων νυχιών

Δαγκώνετε συνεχώς τα νύχια σας: Είτε το κάνετε από νευρικότητα ή πλήξη, το δάγκωμα των νυχιών συμβάλει στο να σπάσουν ευκολότερα, ενώ είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις. Το σάλιο, το οποίο είναι ένα πεπτικό ένζυμο και προορίζεται να διασπάσει τα τρόφιμα, διαλύει τα νύχια και το δέρμα της επιδερμίδας, καθιστώντας τα αδύναμα και εύθραυστα.

Έχετε αναιμία: Τα κοίλα νύχια μπορεί να υποδηλώνουν χαμηλά επίπεδα σιδήρου, ή αναιμία. Κάντε μια εξέταση αίματος και ξεκινήστε να τρώτε τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως το βόειο κρέας, το σπανάκι, τα φασόλια, τα όσπρια, τα στρείδια και η μαύρη σοκολάτα.

Έχετε έλλειψη βιταμίνης Β: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology διαπίστωσε ότι η λήψη 2,5 mg βιταμίνης Β καθημερινά βελτίωσε την αντοχή των νυχιών και μείωσε την ευθραυστότητα μετά από έξι έως εννέα μήνες. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη όπως τα αυγά, ο σολομός, το βόειο κρέας, οι γλυκοπατάτες και τα αμύγδαλα.

Χτυπάτε τα νύχια σας στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή του κινητού σας: Εάν χτυπάτε συνεχώς τα νύχια σας, τα πληγώνετε και οι άκρες είναι ευκολότερο να σπάσουν. Κρατήστε τα νύχια σας κοντά και προσπαθήστε να πληκτρολογείτε με τις άκρες των δακτύλων σας.

Ξεχνάτε να ενυδατώνετε τα χέρια σας: Το νερό στεγνώνει το δέρμα και τα νύχια. Κατά συνέπεια και η μήτρα των νυχιών είναι αφυδατωμένη και το νύχι που σχηματίζεται μακραίνοντας θα είναι επιρρεπές σε σχίσιμο και σπάσιμο.

Χρησιμοποιείτε πολύ συχνά απολυμαντικό χεριών: Ακριβώς όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών σας μπορεί να προκαλέσει εύθραυστα νύχια, έτσι και η συνεχής χρήση απολυμαντικού, χάρη στην υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση.

Κατά τη χρήση του απολυμαντικού αποφύγετε την επαφή με τα νύχια, ενώ είναι προτιμότερο να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, μην αμελείτε να βάζετε στα χέρια σας μια ενυδατική κρέμα.

Έχετε τα νύχια σας συνεχώς βαμμένα: Όλα τα βερνίκια νυχιών περιέχουν συστατικά που προκαλούν αφυδάτωση. Ιδανικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το βερνίκι μετά από πέντε ημέρες και να αφήσετε τα νύχια σας να ξεκουραστούν για λίγες ημέρες.

Χρησιμοποιείτε ακετόνη: Το καθαρό ασετόν χωρίς προστατευτικά έλαια αφυδατώνει τα νύχια κάνοντάς τα εύθραυστα. Προτιμήστε προϊόντα αφαίρεσης που περιέχουν έλαια.

Moisturizing Oil For Cuticles. The Woman Cares For Hands And Nails.

Χρήσιμα tips

  • Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιοτίνη ή κολλαγόνο, ενισχύουν το πάχος των νυχιών.
  • Να επιλέγετε πάντοτε επώνυμα βερνίκια νυχιών.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα νύχια σας για να ανοίγετε συσκευασίες.
  • Κάθε 2 με 4 εβδομάδες περάστε τα νύχια σας με ένα σκληρυντικό νυχιών.
  • Μην κάνετε συχνά τοποθέτηση τεχνιτών νυχιών καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται και οι λάμπες για να σταθεροποιηθεί το βερνίκι καταστρέφουν τα νύχια.
  • Να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με την καθαριότητα του σπιτιού.
  • Για να ενυδατώσετε τα νύχια σας χρησιμοποιείστε καθημερινά ελαιόλαδο σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα χέρια και τα νύχια σας κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ λάδι, μια κουταλιά του γλυκού μέλι και λίγες σταγόνες μηλόξυδο. Βουτήξτε τα δάκτυλά σας στο μείγμα για 15' και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει καθώς θα θρέψει τα νύχια και θα ενυδατώσει τα πετσάκια.