Τα 3 σημαντικά οφέλη της ενυδάτωσης σώματος!

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό. Η βασική δουλειά της ενυδάτωσης σώματος είναι να προσθέτει υγρασία στην ξηρή επιδερμίδα και να τη βοηθά να μην στεγνώνει για να τη διατηρεί υγιή και ελκυστική. Οι ενυδατικές κρέμες διεισδύουν στο δέρμα και παρέχουν ένα φράγμα που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας απ’ αυτό. Ας δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα οφέλη στην επιδερμίδα σας από τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας.

1. Αποτρέπει την ξηρότητα

Όλοι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (κρύο, ζέστη, κλιματισμός, θέρμανση εσωτερικών χώρων) μπορούν ν’ απορροφήσουν την υγρασία απευθείας από το δέρμα σας. Μία κρέμα αντικαθιστά την υγρασία που έχει χαθεί, αλλά βοηθά και στην πρόληψη της μελλοντικής απώλειας.

Ο διαταραγμένος επιδερμικός φραγμός μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία στο σώμα και κνησμό, ενώ επιδεινώνει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Μια κρέμα μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού, όταν περιέχει ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ ή ceramides που τον αναπληρώνουν.

Η CeraVe Moisturising Cream είναι κατάλληλη για ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα. Η κρέμα αυτή αλλά και το γαλάκτωμα σώματος CeraVe Moisturising Lotion, ενυδατώνουν και βοηθούν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού στο πρόσωπο και το σώμα.

cerave1.jpg

2. Επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς, για ν’ αρχίσετε να προλαμβάνετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Η καθημερινή χρήση μιας ενυδατικής κρέμας, προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης και βοηθά στην αντιγήρανση, επομένως όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείτε, τόσο πιο νεότερη θα φαίνεστε.

3. Καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα

Οι κρέμες που ενυδατώνουν είναι αποτελεσματικές για τις τραχιές περιοχές όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, τα πόδια και τα χέρια. Με τακτική χρήση μετά το μπάνιο ή πριν την ώρα του ύπνου, μπορεί ν’ απαλύνουν το τραχύ δέρμα και να το κάνουν τόσο λείο και μεταξένιο, όσο το υπόλοιπο σώμα σας.

Ανακαλύψτε τη CeraVe SA Smoothing Cream που ενυδατώνει, απολεπίζει και λειαίνει το πολύ ξηρό, τραχύ και ανομοιόμορφο δέρμα. Η ουρία που περιέχει, σφραγίζει την υγρασία και απαλύνει το δέρμα. Ειδικότερα για τα χέρια, χρησιμοποιήστε τη CeraVe Reparative Hand Cream χωρίς άρωμα, που ανακουφίζει από την ξηρότητα και συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού της επιδερμίδας.

cerave2.jpg

Τέλος, η κρέμα ποδιών CeraVe SA Renewing Foot Cream, απολεπίζει και ενυδατώνει, για να καταπραΰνει το καταπονημένο δέρμα των ποδιών και να βελτιώσει την υφή του.

Απλώστε την κρέμα σώματος αμέσως μετά το ντους, καθώς το δέρμα σας είναι καθαρό και οι πόροι ανοιχτοί για ν’ απορροφήσουν τα μέγιστα οφέλη της. Εάν βρίσκεστε σ’ ένα ιδιαίτερα ξηρό κλίμα ή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα και τη νύχτα, για να έχει χρόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, να δράσει στο δέρμα χωρίς να διακόπτεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και η τριβή.

Από την ενυδάτωση έως την αντιγήρανση, η καθημερινή περιποίηση δέρματος με ενυδατική κρέμα, είναι ο ιδανικός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία της επιδερμίδας του σώματός σας. Οπότε μην σκέφτεστε καν να την παραλείψετε!