ΟΜΟΡΦΙΑ

7 βήματα για τη φροντίδα των ρυτίδων

Οι ρυτίδες είναι φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης.

7 βήματα για τη φροντίδα των ρυτίδων

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, το δέρμα τους γίνεται πιο λεπτό, πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο ικανό να προστατευτεί από τη φθορά. Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση σημαδιών γήρανσης όπως ρυτίδες, πτυχές και γραμμές.

Επιπλέον, οι εκφράσεις του προσώπου, όπως το χαμόγελο, το συνοφρυωμένο πρόσωπο ή ο στραβισμός, οδηγούν στην ανάπτυξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων σε νεαρή ηλικία. Αυτές οι γραμμές βαθαίνουν καθώς μεγαλώνετε. Όταν είστε νέες, το δέρμα σας είναι ελαστικό και αναπηδά. Καθώς μεγαλώνετε όμως, η επιδερμίδα χάνει την ευλυγισία της και η αναπήδηση γίνεται όλο και πιο δύσκολα, με αποτέλεσμα μόνιμες αυλακώσεις.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη των ρυτίδων, όπως:

  • Έκθεση στον ήλιο
  • Κάπνισμα
  • Αφυδάτωση
  • Κάποια φάρμακα
  • Περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) από την ηλιοθεραπεία, το solarium και τα υπαίθρια αθλήματα αυξάνουν την ανάπτυξη των ρυτίδων. Η υπεριώδης ακτινοβολία διασπά τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτές οι ίνες σχηματίζουν τον συνδετικό ιστό που υποστηρίζει το δέρμα. Καθώς αυτό το στρώμα διασπάται, το δέρμα γίνεται πιο αδύναμο και λιγότερο εύκαμπτο. Το δέρμα αρχίζει να ‘’πέφτει’’ και εμφανίζονται λεπτές γραμμές.

rutides2.jpg

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο φως του ήλιου έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόωρα σημάδια γήρανσης. Η ανάπτυξη των ρυτίδων μπορεί να καθυστερήσει, όταν φοράτε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα, όπως καπέλα ή μακριά μανίκια.

Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση επειδή μειώνει την παροχή αίματος στο δέρμα. Το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα, την κάνει ξηρή και πιο πιθανή να εμφανίσει σημάδια γήρανσης.

Για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση ρυτίδων ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Καθημερινή χρήση αντηλιακού και αποφυγή της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία μειώνει τις βλάβες του δέρματος. Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε καπέλο και ρούχα για την προστασία του δέρματος και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30.
  2. Καθημερινή ενυδάτωση που αποτρέπει την ξηρότητα και μειώνει την πιθανότητα δημιουργίας ρυτίδων.
  3. Διακοπή του καπνίσματος, επειδή το κάπνισμα επιταχύνει πολύ τη γήρανση του δέρματος και προκαλεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα.
  4. Κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ, γιατί το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα.
  5. Κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών που μπορεί ν’ αποτρέψει τη βλάβη του δέρματος, ενώ η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.
  6. Πλύσιμο του προσώπου σας δύο φορές/ημέρα και μετά από έντονη εφίδρωση μ’ ένα απαλό καθαριστικό. Το τρίψιμο του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.
  7. Χρήση των κατάλληλων αντιγηραντικών προϊόντων με τα σωστά συστατικά. Η σειρά Hyalu B5 της La Roche-Posay προσφέρει αντιγηραντική φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα, συνδυάζοντας το καθαρό υαλουρονικό οξύ (ενυδάτωση και όγκος), με τη βιταμίνη Β5 (επανόρθωση). Τα δύο βασικά συστατικά των προϊόντων της σειράς, δρουν συνεργατικά γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές και επανορθώνοντας τον δερματικό φραγμό, με στόχο να επαναφέρουν τον όγκο και να βελτιώσουν τη συνολική όψη του δέρματος.
laroche.jpg

Η σειρά Hyalu B5 περιλαμβάνει αντιγηραντική κρέμα προσώπου με υαλουρονικό οξύ, serum, Aquagel SPF30, κρέμα ματιών αλλά και serum ματιών.

Δοκιμάστε τα προιόντα Hyalu B5 και αντισταθείτε στη γήρανση της επιδερμίδας σας!