ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ψηλοί vs. κοντοί: Ποιοι έχουν περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες

Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν πώς επηρεάζει το ύψος και το βάρος τη σεξουαλική ζωή αντρών και γυναικών.

Ψηλοί vs. κοντοί: Ποιοι έχουν περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology βασίστηκε στις απαντήσεις περίπου 60.000 αντρών και γυναικών 18 έως 65 ετών.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν της Καλιφόρνια εξέτασαν τη σχέση ύψους και βάρους (ΔΜΣ) με τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων των συμμετεχόντων και διαπίστωσαν ότι οι πιο κοντοί άντρες έχουν λιγότερες ερωτικές επιτυχίες, όμως οι ψηλοί δεν έχουν απαραίτητα την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Κατά μέσο όρο, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ηλικίας 30-44 ετών είχαν αλλάξει 8 ερωτικούς συντρόφους. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, ποσοστό 58% των αντρών και 56% των γυναικών δήλωσαν πως έχουν αλλάξει περισσότερους από 5 ερωτικούς συντρόφους, ενώ το 29% των αντρών και το 23% των γυναικών δήλωσαν πως έχουν αλλάξει περισσότερους από 14 ερωτικούς συντρόφους.

Όσον αφορά τη σχέση ύψους και σεξουαλικής ζωής, αν και οι πιο ψηλοί άντρες είχαν κατά μέσο όρο περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες, οι διαφορές με τις υπόλοιπες ομάδες ύψους ήταν μικρές, με εξαίρεση τους πολύ κοντούς άντρες, οι οποίοι είχαν αλλάξει κατά μέσο όρο 5 ερωτικές συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες ύψους ο μέσος όρος ήταν οι 7 γυναίκες.

Σύμφωνα με το Δρ Ντέιβιντ Φρέντρικ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν, αρκετές έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που είναι ελαφρώς ψηλότεροι από αυτές.

Όσον αφορά το Δείκτη Μάζας Σώματος, οι άντρες που βρίσκονται στη μεσαία κλίμακα του δείκτη αλλά και οι ελαφρώς υπέρβαροι άντρες ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες. Αντιθέτως, οι άντρες που κρίνονται ως λιποβαρείς βάσει ΔΜΣ ήταν αυτοί που είχαν τις λιγότερες ερωτικές επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για άνδρες και γυναίκες
Πώς ορίζουν οι γυναίκες το «καλό σεξ»
Τα 5 κορυφαία sex tips του γιατρού