ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 7 τροφές που απογειώνουν τη λίμπιντο!

Μία επίσκεψη στην κουζίνα, ίσως είναι αρκετή για ναανεβάσετε τη λίμπιντο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι 7 τροφές που απογειώνουν τη λίμπιντο!

Μία επίσκεψη στην κουζίνα, ίσως είναι αρκετή για ναανεβάσετε τη λίμπιντο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Ορισμένες βιταμίνες και άλλες ουσίες που περιέχονται σεσυγκεκριμένα τρόφιμα, έχει αποδειχτεί ότι ενισχύουν τη σεξουαλική λειτουργίακαι απόλαυση», αναφέρει η Dr. Jennifer R. Berman από την Καλιφόρνια.

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επτά «αφροδισιακές»τροφές, που υπόσχονται να σας ανεβάσουν τη διάθεση στα ύψη!

Φράουλες

Αν και δεν είναι η εποχή τους, οι φράουλες συνδέονται με τημεγαλύτερη παραγωγή σπερματοζωαρίων στους άντρες, ενώ το φολικό οξύ προλαμβάνειτην εκδήλωση γενετικών ανωμαλιών στις γυναίκες.

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και ιχνοστοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος,το σελήνιο και η βιταμίνη Ε, που βοηθούν στη σεξουαλική υγεία και τηναναπαραγωγή.

Αβοκάντο

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αζτέκοι τα έλεγαν και «όρχεις» λόγωτου σχήματός τους. Κάνουν καλό στις αρτηρίες και την καρδιά, καθώς είναιπλούσια σε ακόρεστα λιπαρά και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα.

Θαλασσινά

Ο ψευδάργυρος που περιέχουν ειδικά τα οστρακοειδή ενισχύειτη λίμπιντο. Ωστόσο και άλλα θαλασσινά όπως για παράδειγμα τα λιπαρά ψάρια σαντο σολομό και τη ρέγγα, που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εξασφαλίζουντην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Σύκα

Καθώς είναι πλούσια σε φυτικές τους ίνες, παίζουν σημαντικόρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Ρόκα

Από τον 1ο κιόλας μ.Χ. αιώνα θεωρείται εξαιρετικόδιεγερτικό. Σύμφωνα με μελέτες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά πουπεριέχονται στα φύλλα της, εμποδίζουν την απορρόφηση ρύπων, που έχουν αρνητική επίδρασηστη λίμπιντο.

Εσπεριδοειδή

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φολικό οξύ,που είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία του άντρα.