ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το ανδρικό χαρακτηριστικό που "σαγηνεύει" τις γυναίκες!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το ανδρικό χαρακτηριστικόπου «μαγνητίζει» τις γυναίκες χωρίς στην πραγματικότητα να το καταλαβαίνουν;
Το ανδρικό χαρακτηριστικό που "σαγηνεύει" τις γυναίκες!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το ανδρικό χαρακτηριστικόπου «μαγνητίζει» τις γυναίκες χωρίς στην πραγματικότητα να το καταλαβαίνουν;

Επιστήμονες από το Τμήμα Κοινωνικής Ψυχολογίας τουΠανεπιστημίου της Γρανάδα έχουν την απάντηση!

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικόπεριοδικό ψυχολογίας «Personality and Social Psychology Bulletin», το μόνο πουχρειάζεται να κάνουν οι άντρες για να «υπακούσουν» οι γυναίκες, είναι να έχουναυτοπεποίθηση και να τους χαρίσουν ένα ζεστό, αληθινό χαμόγελο.

Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οιερευνητές πραγματοποίησαν τρία διαφορετικά πειράματα, εξετάζοντας πώς τοχαμόγελο ενός άνδρα επηρέαζε αφενός την αντίληψη μιας ομάδας γυναικών γι’ αυτόνκαι αφετέρου τη γλώσσα του σώματός τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όταν ο άντρας είχε κυριαρχικόρόλο (δίνοντας οδηγίες για παράδειγμα) οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό ναακολουθήσουν αυτά που τους έλεγε, αν τους χαμογελούσε.

Μάλιστα, αυτό ίσχυε ακόμη και αν ολοκλήρωνε την εντολή τουμε κάποιο σεξιστικό σχόλιο.

Στο δεύτερο πείραμα, ο άντρας άλλαζε τη δική του στάση τουσώματος (άλλοτε ήταν κυριαρχική, άλλοτε υποτακτική) για να καταγραφούν οιαντιδράσεις των γυναικών, ενώ στο τρίτο διερευνήθηκαν οι επιδράσεις των ιδίωναλλαγών σε συνδυασμό με το σεξιστικό σχόλιο.

Όπως προέκυψε, και στα δύο αυτά πειράματα, οι γυναίκες δενήταν και τόσο υπάκουες, ούτε ως στάση σώματος ούτε ως αντίδραση.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται,καθώς οι γυναίκες εκλαμβάνουν το ανδρικό χαμόγελο ως ένδειξη «ζεστασιάς», ότανπροέρχεται από έναν άντρα με κυριαρχική συμπεριφορά, ενώ δεν φαίνεται να δίνουνκαι τόση σημασία στους «υποτακτικούς» χαρακτήρες.