ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Απόκρυφα επιστημονικά μυστικά για τέλειο σεξ

Η επιστήμη δεν είναι καθόλου βαρετή όταν αντικείμενο μελέτης είναι το σεξ.

Απόκρυφα επιστημονικά μυστικά για τέλειο σεξ

Πόσο μάλλον όταν οι ειδικοί αναζητούν τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει το σεξ ακόμη πιο απολαυστικό.

1. Αφήστε κάτι στη φαντασία
Η δουλειά κρατά τους δύο συντρόφους μακριά τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα, όμως είναι σημαντικό η φλόγα να παραμένει ζωντανή ακόμη και... εξ αποστάσεως. Η ψυχολόγος Δρ Φραν Γουόλφις από την Καλιφόρνια τονίζει τη σημασία της συχνής επαφής με τη μορφή γραπτών μηνυμάτων ή e-mail. Αυτές οι μορφές επικοινωνίας δείχνουν το – ερωτικό και μη – ενδιαφέρουν και ξυπνούν τα πάθη.

2. Μείνετε τουλάχιστον μία μέρα το μήνα χώρια
Τα ζευγάρια που δε μένουν μαζί και γενικότερα κάνουν πολλά πράγματα χωριστά έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τη συντροφικότητα του αγαπημένου τους προσώπου. Επίσης, εκτιμούν περισσότερο το χρόνο που περνούν μαζί. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία δείχνει ότι μόλις ένα βράδυ που περνούν χωριστά οι δύο σύντροφοι τονώνει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, καθώς καθένας από τους δύο συντρόφους έχει λιγότερο στρες και περισσότερη ενέργεια.

3. Επικοινωνία
Τα ζευγάρια πρέπει να συζητούν για τις σεξουαλικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να μην ανοίγονται τόσο όσο οι άντρες στο θέμα αυτό, με αποτέλεσμα συχνά να μην ικανοποιούνται επαρκώς από το σύντροφό τους. Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που συζητούν για το σεξ ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ εκφράζουν σε γενικές γραμμές περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή.

4. Αλλαγή χρώματος στην κρεβατοκάμαρα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο χρώμα στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας μπορεί να απογειώσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Το χρώμα αυτό είναι το μωβ.

Διαβάστε επίσης:

Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός μύθος καταρρίπτεται!
Δε θα πιστεύετε γιατί κάποιες γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ!
Τι «ανάβει» τις γυναίκες χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι άνδρες...
Το χρώμα που "εκτοξεύει" την λίμπιντο