ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Περιστασιακό σεξ: Γιατί το επικροτούν οι ειδικοί

Περιστασιακό σεξ: Γιατί το επικροτούν οι ειδικοί

Λίγοι μιλούν γι' αυτό και ακόμη λιγότεροι το υποστηρίζουν. Το περιστασιακό σεξ αποτελεί θέμα-ταμπού ακόμη και σήμερα, όμως νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τελικά δεν κάνει τόσο κακό όσο πιστεύαμε!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο Κορνέλ καταρρίπτουν το μύθο που αφορά στο περιστασιακό σεξ και τις αρνητικές του επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του ατόμου.

Η μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Social Psychology and Personality Science περιελάμβανε μια ομάδα φοιτητών και κάλυπτε συνολικά περίοδο 12 εβδομάδων.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταγράφουν σε ένα ημερολόγιο κάθε σεξουαλική τους δραστηριότητα καθώς και τον αντίκτυπο αυτής στη διάθεσή τους.

Οι σεξουαλικά φιλελεύθεροι νέοι παρουσίαζαν σε γενικές γραμμές υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και ευεξίας έπειτα από μια βραδιά σεξ χωρίς δεσμεύσεις σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Παράλληλα, τα άτομα αυτά αντιμετώπιζαν λιγότερο στρες και εξέφραζαν πιο θετικά συναισθήματα.

Παλαιότερη μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Πανεπιστήμιο του Μπρίνγκχαμτον είχε δείξει βέβαια ότι μια γυναίκα είναι πιο δύσκολο να φτάσει σε οργασμό όταν κάνει σεξ της μιας βραδιάς.

Διαβάστε επίσης:

Τι ψάχνουν οι γυναίκες σε ένα one night stand
Ποιες γυναίκες είναι "επιρρεπείς" στο σεξ της μιας βραδιάς;
Περιστασιακό σεξ: Λιγότεροι οργασμοί, περισσότερες τύψεις