ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πιο απολαυστική η πρώτη σεξουαλική εμπειρία για τις γυναίκες σήμερα

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία μένει σε όλους αξέχαστη. Για μερικούς συνοδεύεται από ευχάριστα συναισθήματα και για άλλους από αρκετή αμηχανία...

Πιο απολαυστική η πρώτη σεξουαλική εμπειρία για τις γυναίκες σήμερα

Σε γενικές γραμμές, όμως, η «πρώτη φορά» είναι σήμερα πιο ευχάριστη απ' ότι ήταν πριν 20 ή 30 χρόνια, υποστηρίζουν ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Sex Research αφορούσε σε περισσότερα από 5.000 άτομα και κάλυπτε περίοδο 23 ετών.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια μεταξύ 1990 και 2012 και, μεταξύ άλλων, ανέφεραν πότε είχαν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία.

256456

Σε σύγκριση με όσους έκαναν για πρώτη φορά σεξ πριν τη δεκαετία του '90, όσοι είχαν την πρώτη τους εμπειρία αρκετά χρόνια αργότερα ανέφεραν πιο θετικά και ευχάριστα συναισθήματα.

Τα ερευνητικά δεδομένα αποκάλυψαν ότι πριν 20 ή 30 χρόνια οι άνδρες είχαν περισσότερο άγχος ως προς τις επιδόσεις τους ενώ οι γυναίκες ένιωθαν περισσότερες ενοχές σε ό,τι αφορά το σεξ.

8979

Η απομυθοποίηση της πρώτης φοράς και η σεξουαλική απελευθέρωση που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή φαίνεται πως έχουν βοηθήσει τα δύο φύλα – και κυρίως τις γυναίκες – να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ, σημειώνουν οι ερευνητές.

Παράλληλα, τα δεδομένα υπέδειξαν ότι η πρώτη σεξουαλική εμπειρία σήμερα είναι πιο πιθανό να προκύψει σε μια μόνιμη σχέση. Έτσι, η οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντα που συμβάλλει στην απόλαυση από το σεξ.

435

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία καθορίζει την ερωτική ζωή
Η ιογενής λοίμωξη που προκαλεί το... brazilian και μεταδίδεται με το σεξ
Το σημάδι που αποκαλύπτει τον πραγματικό έρωτα...