ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η ιδανική στάση στο σεξ για τους άντρες με πόνους στη μέση!

Δε χρειάζεται να στερείστε τη χαρά του σεξ εάν σας πονάει η μέση σας... Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την κατάλληλη στάση!

Η ιδανική στάση στο σεξ για τους άντρες με πόνους στη μέση!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου στο Οντάριο του Καναδά μελέτησαν την ακριβή κίνηση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του σεξ, ώστε να διαπιστώσουν σε ποιες στάσεις καταπονείται περισσότερο η μέση.

Χρησιμοποίησαν συστήματα καταγραφής της κίνησης με υπέρυθρη και ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία και κατέγραψαν τις κινήσεις που έκαναν δέκα ζευγάρια σε πέντε συγκεκριμένες στάσεις.

Στόχος ήταν να διαπιστωθεί σε ποιες στάσεις καταπονείται περισσότερο και σε ποιες λιγότερο η μέση του άντρα. Αντίθετα με τις οδηγίες αρκετών ειδικών, η καλύτερη στάση δεν είναι το λεγόμενο "spooning", όταν δηλαδή το ζευγάρι βρίσκεται ξαπλωμένο και ο άνδρας αγκαλιάζει τη γυναίκα από πίσω.

bigstock-Happy-couple-embracing-in-bed-47105008

Αντίθετα, είναι καλύτερο ο άνδρας να στηρίζεται στα γόνατα και η πλάτη του να βρίσκεται σε ευθεία ("doggy-style").

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Spine αναφέρει πως η συγκεκριμένη στάση είναι ιδανική για τους άνδρες που παρουσιάζουν μειωμένη ευελιξία στη μέση, δηλαδή δυσκολεύονται να σκύψουν στην προσπάθεια να ακουμπήσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους ή πονούν όταν κάθονται για πολλές ώρες.

Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται ο άνδρας να χρησιμοποιεί περισσότερο τους γοφούς του και όχι τη μέση του για να διευκολύνει την κίνηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η επικεφαλής της μελέτης Natalie Sidorkewicz τονίζει ότι η στάση που θα πρέπει να επιλέγει το ζευγάρι στο σεξ εξαρτάται από τον τύπο της οσφυαλγίας που αντιμετωπίζει ο άνδρας ή την ένταση του πόνου.

Εντός των επόμενων μηνών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δοκιμή προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες είναι οι ιδανικές στάσεις στο σεξ για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πόνους στη μέση.

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε ο απόλυτος δονητής για... τη μέση σας!
Δείτε πώς θα αποφύγετε την «ασθένεια του καθισιού» (pics)
Οι 5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση σας