ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όσα δεν ξέρατε για το πιο ευαίσθητο σημείο του γυναικείου κόλπου

Όσα δεν ξέρατε για το πιο ευαίσθητο σημείο του γυναικείου κόλπου

Η γυναικεία ικανοποίηση στο σεξ είναι για πολλούς άντρες ένα πραγματικό μυστήριο. Αλλά ακόμα και για πολλές γυναίκες, ο οργασμός δεν είναι απλή υπόθεση.

Ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτόν να παίζει ένα συγκεκριμένο σημείο στον γυναικείο κόλπο, η κλειτορίδα. Ανατομικά τουλάχιστον, αφού, ψυχολογικά οι ειδικοί εκτιμούν ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η νοητική ερωτική διέγερση της γυναίκας.

Όσον αφορά πάντως την κλειτορίδα και τη σημασία στην σεξουαλική επαφή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δεν γνωρίζουν.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Είναι πρακτικά ένα "κέντρο σεξουαλικής ευαισθησίας"

Η κλειτορίδα έχει περίπου 8.000 νευρικές απολήξεις, τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο σημείο του γυναικείου κορμιού. Ακόμα και το ανδρικό πέος, έχει 4.000 νευρικές απολήξεις.

Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το πέος

Η κλειτορίδα μπορεί να μην έχει το σχήμα του πέους, αλλά έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτό, επειδή έχει βάλανο, έχει ένα μικρό κομμάτι δέρματος που την καλύπτει και έχει ακόμα και ένα κεντρικό στέλεχος που είναι λίγο πιο σκληρό από τον ιστό που το καλύπτει. Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι διογκώνεται όταν ερεθίζεται.

Έχει μία και μόνο δουλειά

Η κλειτορίδα υπάρχει για έναν και μόνο σκοπό και αυτός είναι για την ικανοποίηση της γυναίκας. Είναι το μοναδικό μέρος του γυναικείου σώματος που εξυπηρετεί μόνο τον σκοπό της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Το μέγεθος μετράει

Ναι, εκτός από το... ανδρικό πέος, το μέγεθος μετράει και για την γυναικεία κλειτορίδα. Το μέγεθος και η απόσταση που έχει η κλειτορίδα από τον κόλπο, επηρεάζει την σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι μεταξύ 30 γυναικών που συμμετείχαν σε αυτή, σε εκείνες που είχαν δυσκολία να φτάσουν σε οργασμό (συνολικά οι 10 από τις 30) η κλειτορίδα τους ήταν πιο απομακρυσμένη από την είσοδο του κόλπου.

Είναι μεγαλύτερη από ό,τι νομίζετε

Η κλειτορίδα δεν είναι απλά ένα μικροσκοπικό σημείο, ένα "κουμπί", και τίποτα άλλο. Κάτω από την επιφάνεια, η κλειτορίδα έχει ένα διχαλωτό σχήμα με το κάθε άκρο να έχει μήκος περίπου 7 εκατοστά προς τον κόλπο και συνδέεται με το... διαβόητο σημείο G της γυναίκας.

Έχει ένα "όριο" ερεθισμού και ικανοποίησης

Είναι ένα τόσο ευαίσθητο όργανο, ώστε είναι δυνατόν να ερεθιστεί περισσότερο από όσο αντέχει η γυναίκα. Τότε, αντί να προσφέρει αισθήματα ικανοποίησης και ευχαρίστησης, προσφέρει αισθήματα πόνου και δυσφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε αλήθειες για το μέγεθος του πέους που δεν τις ξέρατε

Τα 5 σημάδια πάνω σας που προδίδουν ότι κάνατε sex!

Τα πιο ερωτικά σημεία στο ανδρικό και το γυναικείο κορμί

Η ιδανική στάση στο σεξ αν πονάει η μέση σας!

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen