ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Φυσικές λύσεις για καλύτερη στύση

Οι σεξουαλικές επιδόσεις του άντρα εξαρτώνται από πολυάριθμους βιολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Ένα πρόβλημα υγείας ή το αυξημένο στρες μπορεί να γίνουν οι αιτία ο άντρας να αντιμετωπίσει προβλήματα στύσης.

Φυσικές λύσεις για καλύτερη στύση

Υπάρχουν όμως λύσεις που δεν περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή ή τη χειρουργική επέμβαση.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine καταδεικνύει ότι αρκετοί άντρες μπορούν να αντισταθμίσουν πιθανές δυσκολίες υιοθετώντας μερικές απλές συνήθειες ή επιλέγοντας φυσικές μεθόδους.

1. Γυμναστική

1ed

Είναι πιθανώς το πιο αποτελεσματικό προληπτικό αλλά και κατασταλτικό μέτρο, καθώς «χτυπά» τη στυτική δυσλειτουργία από πολλά διαφορετικά μέτωπα ταυτόχρονα. Χάρη στη σωματική άσκηση, αρχικά βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, επομένως και στα γεννητικά όργανα, ώστε να καταστεί δυνατή η ικανοποιητική στύση. Παράλληλα, αυξάνονται τα επίπεδα οξειδίων του αζώτου στα αιμοφόρα αγγεία –αυτή είναι και η δράση των φαρμάκων που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Τέλος, οι ασκήσεις με βάρη συμβάλλουν στην παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη απαραίτητη για να ενισχυθεί η ερωτική διέγερση του άντρα και να επιτευχθεί η στύση.

2. Σωστή διατροφή

2ed

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και ψάρι και ταυτόχρονα με λίγο κόκκινο κρέας και επεξεργασμένους σπόρους είναι απαραίτητη για την πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας. Επίσης, υγιεινή διατροφή σημαίνει ιδανικό βάρος –οι άντρες που ξεπερνούν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος και κυρίως όσοι έχουν συσσωρευμένο λίπος στην περίμετρο της μέσης είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στύσης. Τα περιττά κιλά αυξάνουν όμως και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και διαβήτη, με τις δύο παθήσεις να αποτελούν με τη σειρά τους παράγοντα κινδύνου για τη στυτική δυσλειτουργία.

3. Καλός ύπνος

3ed

Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Brain Research εξέτασε την επίδραση του ύπνου στα επίπεδα τεστοστερόνης του άντρα και κατέδειξε πως η απελευθέρωση της ορμόνης εξαρτάται από το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας. Το σταθερό πρόγραμμα ύπνου βοηθά το σώμα να καταλάβει πότε πρέπει να απελευθερώσει συγκεκριμένες ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη.

4. Λίγο αλκοόλ

4ed

Το αλκοόλ όχι μόνο δεν είναι αφροδισιακό, αλλά μπορεί να συμβάλλει σε παροδικά ή και χρόνια προβλήματα στύσης. Το αλκοόλ καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση των οξειδίων του αζώτου, χημικές ουσίες απαραίτητες για να επιτευχθεί αλλά και να διατηρηθεί η στύση.

5. Βελονισμός

5ed

Αρκετοί παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις πρακτικές της Εναλλακτικής Ιατρικής, ωστόσο μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Alternative and Complementary Medicine δείχνει ότι ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε άντρες που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά.

6. Βότανα

6ed

Αρκετά γιατροσόφια υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα για τη σεξουαλική ζωή του άντρα, λίγα όμως είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Δύο πολλά υποσχόμενες λύσεις είναι το τζίνσενγκ και το ρόδι. Το τζίνσενγκ μπορεί πιθανώς να ενισχύσει την παραγωγή οξειδίων του αζώτου, ενώ το ρόδι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει τις βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, άρα συμβάλλει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε επίσης:

Τα 14 μυστικά της καλής στύσης (γράφημα)
Τρία θαυματουργά βότανα για καλύτερη στύση
Το πιο παράδοξο προειδοποιητικό σημάδι της στυτικής δυσλειτουργίας
Η κακή στύση ένδειξη 3 σοβαρών παθήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ