ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν ακούν πρώτη φορά για το σεξ (βίντεο)

Είναι η στιγμή που κάθε γονιός «τρέμει». Η στιγμή που θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στις πρώτες απορίες του παιδιού σχετικά με το «πώς γεννιούνται τα μωρά».

Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν ακούν πρώτη φορά για το σεξ (βίντεο)

Το σεξ είναι ένα ευαίσθητο θέμα, καθώς τα παιδιά αδυνατούν να το συλλάβουν ως ιδέα και ταυτόχρονα φέρνει σε δύσκολη θέση τους γονείς. Την ίδια στιγμή η φαντασία των παιδιών «καλπάζει», δημιουργεί γραφικές εικόνες που τους μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό, οπότε οι γονείς προσπαθούν να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται.

Για όλα τα παιδιά στο βίντεο που ακολουθεί (εκτός από ένα), αυτές οι συνομιλίες ήταν η πρώτη φορά που άκουσαν για το σεξ και τα μωρά.

Όμως, ακριβώς όπως και το ένα αγόρι του οποίου ο αδελφός του μίλησε πρώτος για αυτά, όλα τα άλλα παιδιά είναι απαραίτητο να έχουν συχνούς και διαρκείς διαλόγους με τους γονείς τους. Όχι απαραίτητα κάθε μέρα, αλλά όλο και πιο συχνά, όσο μεγαλώνουν.

Αυτό πρέπει να συμβαίνει, επειδή σχετική μελέτη έδειξε ότι το 80% των γονέων μιλούν με τα παιδιά τους για το σεξ, αλλά όταν η κουβέντα μπαίνει σε «λεπτομέρειες» λίγοι είναι εκείνοι που συνεχίζουν τον εκπαιδευτικό αυτό διάλογο. Πάνω από το 20% μάλιστα παραδέχεται ότι δεν μιλάει ποτέ με τα παιδιά του σχετικά με τα θέματα αυτά.

Δείτε στο απολαυστικό βίντεο που ακολουθεί, πώς αντιδρούν τα παιδιά την πρώτη φορά που ακούν για το σεξ...

Διαβάστε επίσης:

Οργασμός και σεξουαλική ικανοποίηση: Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν!

Απιστία & ζήλεια: Πώς αντιδρούν άντρες και γυναίκες

Έχουν και οι άντρες σημείο G; (εικόνα)

Κολπικά αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ – Τι είναι και τι να κάνετε