ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τέσσερις ασκήσεις για πιο απολαυστικό σεξ! (εικόνες)

Οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, δεν είναι οι μόνες που βοηθούν τις γυναίκες να πετύχουν πιο δυνατούς οργασμούς και τους άντρες να αντέχουν περισσότερο στο σεξ.

Τέσσερις ασκήσεις για πιο απολαυστικό σεξ! (εικόνες)

Η αντοχή, η ευελιξία και η μυϊκή δύναμη είναι τρεις στόχοι που πρέπει να πετύχουμε για να απολαύσουμε τα οφέλη της καλής φυσικής κατάστασης εντός αλλά και... εκτός γυμναστηρίου.

Τις τέσσερις ασκήσεις που θα δείτε παρακάτω προτείνει η γυμνάστρια Roya Siroospour από το Μαϊάμι. Οι ασκήσεις αυτές δυναμώνουν κυρίως την περιοχή της πυέλου κι έτσι επιτρέπουν καλύτερο έλεγχο του σώματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

1. Βαθύ κάθισμα

Για ενδυνάμωση των γλουτών, των τετρακέφαλων και των μηρών εσωτερικά.

Σε όρθια θέση, ανοίξτε τα πόδια σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το άνοιγμα των ώμων. Τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να «κοιτούν» προς τα έξω. Τοποθετήστε τα χέρια επάνω στους γοφούς. Κρατήστε των κορμό σε ευθεία και λυγίστε αργά τα γόνατα. Προσπαθήστε να φτάσουν οι μηροί σε παράλληλη θέση με το έδαφος. Κάντε μια μικρή παύση και σπρώξτε με δύναμη από τα πέλματα για να σηκωθείτε ξανά. Κάντε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

1sexex
2sexex

2. Ανύψωση γοφών

Για ενδυνάμωση των γλουτών, του κορμού και των οπίσθιων μηριαίων μυών.

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα να πατάνε καλά στο έδαφος, σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των γοφών. Τοποθετήστε τα χέρια πλάι στον κορμό, με τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος. Σηκώστε ψηλά τους γοφούς, σφίγγοντας τους γλουτούς και πιέζοντας με τα πέλματα το έδαφος, χωρίς να ανασηκώσετε καθόλου τους ώμους από το έδαφος. Κάντε μια μικρή παύση και μετά κατεβάστε αργά τους γοφούς. Κάντε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

3sexex
4sexex

3. Ταλάντευση

Για ενδυνάμωση των γλουτών, των τετρακέφαλων και του κορμού και για περισσότερη ευελιξία στους γοφούς.

Γονατίστε, με τα γόνατα και τα πέλματα σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των γοφών. Ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία και τα χέρια τεντωμένα στο ύψος των ώμων. Καθίστε αρχικά επάνω στις γάμπες σας. Σηκωθείτε και στηριχτείτε στα γόνατα, κρατώντας τον κορμό σε ευθεία και τα χέρια τεντωμένα. Κρατώντας σταθερό τον κορμό, σκύβετε ελαφρώς προς τα πίσω. Μετά, επιστρέφετε και πάλι σε όρθια θέση. Κάντε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

5sexex
6sexex
sexex

4. Η στάση της γάτας

Για ενδυνάμωση του κορμού και περισσότερη ευελιξία.

Στηρίξτε το σώμα στις παλάμες και τα γόνατα, κρατώντας τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία. Κρατήστε τους ώμους ακριβώς επάνω από τις παλάμες και τους γοφούς ακριβώς επάνω από τα γόνατα. Ανασηκώστε το κεφάλι και το στήθος, σχηματίζοντας καμπύλη στην πλάτη. Μετά, χαμηλώστε το κεφάλι και κυρτώστε την πλάτη, προσπαθώντας να ακουμπήσετε το στήθος με το πιγούνι. Κάντε αργές εναλλαγές ανάμεσα στις δύο κινήσεις. Κάντε 2-3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

7sexex
8sexex
9sexex

Διαβάστε επίσης:

Ασκήσεις Kegel: Προλαμβάνουν την ακράτεια και απογειώνουν το σεξ
Οι ιδανικές ασκήσεις για στητά οπίσθια! (φωτογραφίες)
Πιο μεγάλο και στητό στήθος με 6 απλές ασκήσεις