ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς θα την κερδίσεις στο πρώτο ραντεβού

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ αποκαλύπτει όλα όσα θέλουν να μάθουν οι άντρες για να κερδίσουν το αντικείμενο του πόθου τους σε τέσσερα μόλις λεπτά!

Πώς θα την κερδίσεις στο πρώτο ραντεβού

Ο γλωσσολόγος Dan Jurafsky ανέλυσε τις συνομιλίες ζευγαριών από σχεδόν 1.000 ταχυ-ραντεβού διάρκειας τεσσάρων μόλις λεπτών προκειμένου να διαπιστώσει ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορεί να εφαρμόσει ένας άντρας για να κερδίσει το ενδιαφέρον της γυναίκας.

Μετά την ολοκλήρωση των ταχυ-ραντεβού, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ερωτήθηκαν με ποιο από τα άτομα που συνάντησαν θα ήθελαν να βγουν δεύτερο ραντεβού. Οι άντρες φάνηκε να είναι πιο... βολικοί, καθώς δήλωσαν πως θα έβγαιναν ξανά σχεδόν με όλες τις κοπέλες που συνάντησαν. Από την άλλη, οι γυναίκες ήταν πολύ πιο επιλεκτικές.

Τι ήταν αυτό που τις έκανε να απορρίψουν τους περισσότερους άντρες που γνώρισαν και τι έκαναν σωστά αυτοί που τελικά κέρδισαν το δεύτερο ραντεβού;

Σύμφωνα με το γλωσσολόγο, σε ένα επιτυχημένο ταχυ-ραντεβού –όταν δηλαδή η γυναίκα συμφώνησε να ξανασυναντήσει κάποια στιγμή τον άντρα που γνώρισε– η γυναίκα ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης. Η γυναίκα μιλούσε περισσότερο για τον εαυτό της αλλά και ο άντρας μιλούσε περισσότερο γι' αυτήν.

Οι αναλύσεις του Jurafsky κατέδειξαν επίσης ότι η γυναίκα προτιμά να την διακόπτει ο άντρας όταν μιλάει. Πρέπει όμως να το κάνει στρατηγικά: Η διακοπή πρέπει να γίνεται για να δείξει ο άντρας ότι ακούει τη συνομιλήτριά του, συμπληρώνοντας ή επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά της, και όχι για να στρέψει την προσοχή προς τον ίδιο.

Τέλος, οι γυναίκες φάνηκε να δυσαρεστούνται όταν ο άντρας μιλούσε για τη δουλειά του ή φαινόταν πολύ διστακτικός και αμήχανος.

Ο Jurafsky παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο των Επιστημών (AAAS) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά του επιτυχημένου online dating
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του ραντεβού
Η Τέχνη των ψηφιακών προκαταρκτικών