ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι μπορείς να πιεις και να φας πριν τη βραδινή έξοδο για να είσαι στα καλύτερά σου!

Τα κατάλληλα ρούχα και το εντυπωσιακό μακιγιάζ είναι σίγουρα δύο ισχυρά όπλα για να ξεχωρίσετε σε κάποια εκδήλωση που έχετε προγραμματίσει να παραβρεθείτε.

Τι μπορείς να πιεις και να φας πριν τη βραδινή έξοδο για να είσαι στα καλύτερά σου!

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους όμως, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το τι θα φάτε και τι θα πιείτε τις ημέρες και τις ώρες που θα προηγηθούν του ραντεβού σας, καθώς ένα πρόβλημα του πεπτικού, όπως το φούσκωμα, μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση και τη βραδιά.

Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να φάτε πριν από μια σημαντική ημέρα προκειμένου να αποφύγετε το φούσκωμα και το πρήξιμο, αλλά και για να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα που θα μαγνητίσει τα βλέμματα!

1 gettyimages 707536819 haraldwalker

Τσάι ιβίσκου

Μπορεί να πιστεύετε το αντίθετο, αλλά αν ταλαιπωρείστε από κατακράτηση υγρών, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε όσο περισσότερα υγρά μπορείτε. Ειδικά μια μέρα πριν το ραντεβού σας, πίνετε άφθονο τσάι ιβίσκου. Αποτελεί ένα ήπιο διουρητικό, που θα σας βοηθήσει να ξεφουσκώσετε. Παράλληλα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ομαλοποιεί το μεταβολισμό της γλυκόζης και έχει αγχολυτική και καρδιοτονωτική δράση.

2 gettyimages 155377253 juanmonino

Άπαχη πρωτεΐνη

Μειώστε τους υδατάνθρακες και φάτε περισσότερη άπαχη πρωτεΐνη, όπως ψάρια, φακές ή τυρί με λίγα λιπαρά. Έτσι θα νιώθετε ανάλαφρες και θα αποφύγετε την κατακράτηση υγρών.

3 gettyimages 182753333 ermingut

Πικραλίδες

Αυτά τα πικρά χόρτα, υποστηρίζουν τη λειτουργία των νεφρών και αποτοξινώνουν το συκώτι. Παράλληλα, βοηθούν στην πέψη, μειώνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Δοκιμάστε τα στον ατμό ή προσθέστε τα στο smoothie.

4 gettyimages 150322064 eduardo barrera

Φρούτα

Μπανάνα, πεπόνι, πορτοκάλι, μάνγκο και καρπούζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, που λειτουργεί σαν φυσικό διουρητικό και βοηθά στην απομάκρυνση του νατρίου από τον οργανισμό. Η παπάγια είναι επίσης καλή επιλογή, καθώς έχει πολλά ένζυμα που βοηθούν στην πέψη και το ξεφούσκωμα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια φρουτοσαλάτα!

5 gettyimages 496360034 epantha

Σπανάκι, πιπεριές, κολοκυθάκια

Επιλέξτε λαχανικά που δεν προκαλούν φούσκωμα και αέρια, όπως το σπανάκι, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια και η κίτρινη κολοκύθα. Αποφεύγετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά, ακόμη και τη σόδα, αλλά και οτιδήποτε αλμυρό που μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση. Η διατροφή σας πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνει πολύ νερό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο, βραστά αυγά ή μπάρες πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη.

6 gettyimages 707443723 westend61

Αφέψημα φαγόπυρου

Το φαγόπυρο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό καθώς περιέχει 18% πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας καθώς και σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και τανίνες. Θεωρείται εξαιρετική τροφή για όσους έχουν θέμα χοληστερίνης. Επίσης, δεν περιέχει γλουτένη και τρώγεται από όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που καταπολεμούν την ένταση και σας βοηθούν να χαλαρώσετε.

Διαβάστε επίσης:

Τα έξι DON’Ts του πρώτου ραντεβού

Πρώτο ραντεβού: Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο... φαγητό!