ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς επηρεάζει μία ώρα ύπνου τη γυναικεία λίμπιντο

Η μειωμένη ερωτική επιθυμία μπορεί να καταστρέψει μια σχέση. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ανακτήσουν οι γυναίκες τη χαμένη τους λίμπιντο.

Πώς επηρεάζει μία ώρα ύπνου τη γυναικεία λίμπιντο

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ύπνος είναι «γιατρικό» για την πεσμένη γυναικεία λίμπιντο.

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ύπνου και ερωτικής διάθεσης σε μια ομάδα γυναικών και διαπίστωσαν ότι η επαρκής ξεκούραση είναι απαραίτητη για να μπορεί η γυναίκα να απολαύσει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Συγκεκριμένα, για κάθε μία ώρα ύπνου παρατηρήθηκε βελτίωση κατά 14% στα επίπεδα της ερωτικής διάθεσης των γυναικών.

«Η επίδραση του ύπνου στη λίμπιντο και την ερωτική διέγερση δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή στο πεδίο της Έρευνας. Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις δύο αυτές παραμέτρους της σεξουαλικής ζωής των γυναικών», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ David Kalmbach από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, συμπληρώνοντας πως «τα αποτελέσματα της μελέτης δεν υποδεικνύουν απαραίτητα ότι ο περισσότερος ύπνος είναι πάντα ευεργετικός, απλώς είναι σημαντικό να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαύσει όσο ύπνο χρειάζεται το μυαλό και το σώμα μας».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 171 γυναίκες, για κάθε επιπλέον ώρα ύπνου αυξάνονταν οι πιθανότητες σεξουαλικής επαφής για τη γυναίκα και παράλληλα η γυναίκα ήταν πιο πιθανό να απολαύσει το σεξ. Επίσης, οι γυναίκες που απολάμβαναν περισσότερες ώρες ύπνου ανέφεραν λιγότερες επιπλοκές όσον αφορά την ερωτική τους διέγερση.

Διαβάστε επίσης:

Αδυναμία οργασμού: Συμβουλές από τον Θάνο Ασκητή
Ιδανικές ώρες ύπνου ανά ηλικία – Η νέα οδηγία (πίνακας)
Ντους με ζεστό νερό και σπέρμα: Πώς επηρεάζεται το δεύτερο