ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το προφυλακτικό που φωσφορίζει όταν έρχεται σε επαφή με ΣΜΝ!

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν θα μπορούν να κρυφτούν από το «έξυπνο» προφυλακτικό, καθώς φωσφορίζει στο σκοτάδι όταν έρχεται σε επαφή με τους παθογόνους μικροοργανισμούς που τα προκαλούν.

Το προφυλακτικό που φωσφορίζει όταν έρχεται σε επαφή με ΣΜΝ!

Το καινοτόμο προφυλακτικό αποτελεί εφεύρεση τριών μαθητών από την Ακαδημία «Ισαάκ Νεύτων» του Λονδίνου και ονομάζεται S.T. EYE.

«Στόχος μας ήταν να γίνεται ο εντοπισμός των ΣΜΝ με μεγαλύτερη ασφάλεια», δηλώνει ο 14χρονος Daanyaal Ali, ένας εκ των τριών μαθητών που επινόησαν το προφυλακτικό, συμπληρώνοντας πως «με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε πως ο κόσμος θα συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα».

Condom inventors

Στο προφυλακτικό έχουν ενσωματωθεί εξειδικευμένα μόρια που φωσφορίζουν σε χαμηλό φως όταν έρχονται σε επαφή με το γενετικό υλικό ορισμένων βακτηρίων και ιών που προκαλούν ΣΜΝ, όπως τα χλαμύδια και η σύφιλη.

e027a7c8736b9caa921dd3443e7829c0 L

Το προφυλακτικό θα διαθέτει μάλιστα χρωματική κωδικοποίηση, αλλάζοντας χρώμα ανάλογα με το ΣΜΝ –πράσινο για τα χλαμύδια, κίτρινο για τον έρπη, μωβ για τον HPV που προκαλεί τα κονδυλώματα και μπλε για τη σύφιλη.

Η εφεύρεση των τριών μαθητών έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Υγεία στο πλαίσιο των Βραβείων TeenTech, έναν ετήσιο διαγωνισμό για εφήβους 11-16 ετών.

Βέβαια, το «έξυπνο» φωσφορίζον προφυλακτικό είναι μια ιδέα που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί στην πράξη, αναμένεται όμως με μεγάλη αγωνία.

Διαβάστε επίσης:

Αφροδίσια νοσήματα: Κανόνες πρόληψης για να μην μολυνθείτε
Προφυλακτικό με ραβδώσεις & γυναικεία ερωτική απόλαυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ