ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σύνδρομο απόσυρσης γεννητικών οργάνων: Η πιο αλλόκοτη ανδρική φοβία!

Εάν φοβάστε συνεχώς ότι τα γεννητικά σας όργανα συρρικνώνονται, τότε μάλλον πάσχετε από το λεγόμενο σύνδρομο απόσυρσης γεννητικών οργάνων!

Σύνδρομο απόσυρσης γεννητικών οργάνων: Η πιο αλλόκοτη ανδρική φοβία!

Εναλλακτικά ονομάζεται σύνδρομο Koro και αναμφισβήτητα είναι εξαιρετικά βασανιστικό για τον άνδρα που πάσχει από αυτό.

Το σύνδρομο Koro ή σύνδρομο απόσυρσης γεννητικών οργάνων είναι μια ψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από το υπερβολικό άγχος και τον έντονο φόβο του άνδρα ότι το μόριό του συρρικνώνεται και/ή τα γεννητικά του όργανα αποσύρονται προς την κοιλιακή χώρα έως ότου εξαφανιστούν εντελώς. Ο πάσχων πιστεύει μάλιστα πως θα πεθάνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της... απόσυρσης.

999f33335a308e8d038840442ed36fb0 L

Το σύνδρομο εντοπίζεται κυρίως σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπωνία, ενώ τα περιστατικά σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι λιγότερα σε αριθμό.

Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει εάν το σύνδρομο έχει πολιτιστικό υπόβαθρο, δεδομένου ότι εκδηλώνεται κυρίως σε ασιατικές χώρες, ή εάν ξεκίνησε σαν φήμη ή φάρσα που στη συνέχεια εξαπλώθηκε.

Στις χώρες της Δύσης, το σύνδρομο έχει συνδεθεί με άλλες ψυχολογικές διαταραχές. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η διάγνωση για την αλλόκοτη φοβία έχει συνδεθεί με τη σχιζοφρένεια, τις αγχώδεις διαταραχές ή τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας. Αντιθέτως, στις ασιατικές χώρες διάγνωση για το σύνδρομο έχει δοθεί και σε κατά τα άλλα υγιείς άνδρες.

Διαβάστε επίσης:

Αγχώδεις διαταραχές: Ποια είναι τα 6 κυριότερα είδη τους