ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο κίνδυνος που κρύβει το… ιδρωμένο σεξ

Τόσο οι αντρικές όσο και οι γυναικείες ορμόνες βρίσκονται σε έξαρση μετά από τη γυμναστική, οπότε είναι πιθανό είτε ο άντρας είτε η γυναίκα να έχει όρεξη για ερωτικά παιχνίδια.

Ο κίνδυνος που κρύβει το… ιδρωμένο σεξ

Είναι ασφαλές το σεξ όταν το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων, είναι ιδρωμένο;

6de95bf912396ab512c7cb74f276ff79 XL

Σύμφωνα με την ουρολόγο Jennifer Berman, ειδικό σε θέματα που αφορούν τη γυναικεία ουρολογική λειτουργία και τη Σεξουαλική Ιατρική, η αύξηση στα επίπεδα των ορμονών υποδεικνύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για το ζευγάρι να κάνει σεξ, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία!

Ωστόσο, η γιατρός επισημαίνει ότι εγκυμονεί ένας κίνδυνος...

Οι άντρες που γυμνάζονται συχνά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων σημάδια λοίμωξης από μύκητες (jock itch). Στην περίπτωση αυτή, η λοίμωξη οφείλεται στον ίδιο μικροοργανισμό που προκαλεί τη μυκητίαση των ποδιών, το λεγόμενο «πόδι του αθλητή» (athlete's foot). Το συγκεκριμένο είδους μυκήτων ευδοκιμεί όπου υπάρχει αυξημένη υγρασία, όπως στο εσωτερικό των αθλητικών παπουτσιών ή στη βουβωνική χώρα.

Εάν ο άντρας έχει μολυνθεί από τον μύκητα, υπάρχει πιθανότητα να τον μεταδώσει στη σύντροφό του κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η μυκητίαση εκδηλώνεται με την εμφάνιση εξανθημάτων στη βουβωνική χώρα και ο άντρας θα πρέπει να απέχει από το σεξ μέχρι να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Η κορυφαία στάση στο σεξ για να… αντέχει περισσότερο ο άντρας

Πώς επιδρά το σεξ στο γυναικείο κορμί (γράφημα)

Οι αντι-αφροδιασιακές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε!

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ